Nejnovější zprávy: Blesk v Beskydech zasáhl skupinku turistů, pět jich je v nemocnici ​V Mošnově vzniká největší logistické centrum ve střední Evropě

Gastronomie

Hotel Mercure chystá degustační večer, vařit bude držitel Michelin Bib Gourmand!

Restaurace ostravského hotelu Mercure chystá unikátní akci pro milovníky špičkové gastronomie.

Grafika: Hotel Mercure

Druhého května nabídne restaurace v rámci degustačního večera osmichodové menu, které připraví místní šéfkuchař Tomáš Lalík se speciálním hostem, šéfkuchařem pražské restaurace Na Kopci, Petrem Vlkem.

"Je to můj dobrý kamarád, u něho jsem začínal s vyšší gastronomií," říká Tomáš Lalík.

"Jako jeden ze čtyř šéfkuchařů v České republice obhájil za loňský rok cenu Michelinova průvodce Bib Gourmand," upozornil Lalík.

Uvedl, že spolu s Petrem Vlkem ladili degustační menu na jarní téma zhruba měsíc a mimořádnou pozornost přitom věnovali surovinám.

"Chtěli jsme, aby byly dostupné a čerstvé. Také jsme chtěli, aby celková cena byla pro účastníky degustačního večera přijatelná," dodal Lalík.

Pokud bude o první z řady degustačních večerů zájem, plánuje Tomáš Lalík čtyřikrát až pětkrát ročně zvát do restaurace hotelu Mercure další zajímavé a špičkové šéfkuchaře.

A jak vypadá konkrétní menu prvního degustačního večera?

Degustační osmichodové menu

· Amuse bouche

· Tatarák „Na Kopci“

· Grilovaný candát se savojskou kapustou a glazé z pancetty

· Variace z křepelky a foie gras s batátovým pyré a omáčkou z červené řepy

· Capuccino z řeřichy potoční s plněným smržem

· Pomalu pečené telecí karé s bramborovou kaší s mascarpone a medvědím česnekem

· Čerstvý kravský sýr s akátovým medem

· „Valrhona“ - čokoládová pěna s marinovanými jahodami

Degustační menu je nabízeno ve dvou variantách:

· Varianta s vínem – 1950 Kč /osoba

· Varianta bez vína – 1350 Kč /osoba

Čtvrtek 2.5.2019 od 18:00 hodin

Nutná je rezervace předem na e-mail: h7051-fb@accor.com nebo na telefonním čísle: 595 606 614.

Foto dne