Gastronomie
08/04/2019 Jaroslav Baďura

Hotel Mercure chystá degustační večer, vařit bude držitel Michelin Bib Gourmand!

Restaurace ostravského hotelu Mercure chystá unikátní akci pro milovníky špičkové gastronomie.

Druhého května nabídne restaurace v rámci degustačního večera osmichodové menu, které připraví místní šéfkuchař Tomáš Lalík se speciálním hostem, šéfkuchařem pražské restaurace Na Kopci, Petrem Vlkem.

"Je to můj dobrý kamarád, u něho jsem začínal s vyšší gastronomií," říká Tomáš Lalík.

"Jako jeden ze čtyř šéfkuchařů v České republice obhájil za loňský rok cenu Michelinova průvodce Bib Gourmand," upozornil Lalík.

Uvedl, že spolu s Petrem Vlkem ladili degustační menu na jarní téma zhruba měsíc a mimořádnou pozornost přitom věnovali surovinám.

"Chtěli jsme, aby byly dostupné a čerstvé. Také jsme chtěli, aby celková cena byla pro účastníky degustačního večera přijatelná," dodal Lalík.

Pokud bude o první z řady degustačních večerů zájem, plánuje Tomáš Lalík čtyřikrát až pětkrát ročně zvát do restaurace hotelu Mercure další zajímavé a špičkové šéfkuchaře.

A jak vypadá konkrétní menu prvního degustačního večera?

Degustační osmichodové menu

· Amuse bouche

· Tatarák „Na Kopci“

· Grilovaný candát se savojskou kapustou a glazé z pancetty

· Variace z křepelky a foie gras s batátovým pyré a omáčkou z červené řepy

· Capuccino z řeřichy potoční s plněným smržem

· Pomalu pečené telecí karé s bramborovou kaší s mascarpone a medvědím česnekem

· Čerstvý kravský sýr s akátovým medem

· „Valrhona“ - čokoládová pěna s marinovanými jahodami

Degustační menu je nabízeno ve dvou variantách:

· Varianta s vínem – 1950 Kč /osoba

· Varianta bez vína – 1350 Kč /osoba

Čtvrtek 2.5.2019 od 18:00 hodin

Nutná je rezervace předem na e-mail: h7051-fb@accor.com nebo na telefonním čísle: 595 606 614.

Sdílejte článek