Nejnovější zprávy: V centru Ostravy je nové lahůdkářství. Sází na Španělsko, ale i klasiku Narážečka: Zaujal Barošův krásný šmudla, odevzdaná Kravina i kopec Smoly

Gastronomie

​Humr i brazilský steak. Restaurace Padre přichystala luxusní valentýnské menu

Tým ostravské restaurace Padre nepolevuje ve své snaze o špičkovou a zážitkovou gastronomii. Na Valentýna připravil vskutku luxusní valentýnské menu.

Foto: Vladimír Pryček

„Menu jsme vymýšleli a kombinovali asi čtrnáct dnů. Nakonec jsme se rozhodli, že největším tahákem celého menu bude humr,“ říká šéfkuchař restaurace Tomáš Adamczyk.

A protože není humr tou úplně nejlevnější surovinou (kilogram stojí okolo tisícovky), rozhodl se tým Padre připravit i menu s jiným hlavním chodem – s o nic méně chutnějším steakem z brazilské hovězí svíčkové.

„Pokud jde o humra, dostanou hosté již čisté maso, protože ne každý by si s jeho porcováním poradil. Avšak kdo bude mít zájem, pro toho jsme nakoupili speciální příbory a může si humra naporcovat přece jen sám,“ říká šéfkuchař.

A jak tedy bude nakonec celé zážitkové menu vypadat? Na hosty bude čekat uvítací drink Royal Valentine‘s Drink z prosecca, martini rosso a granátového jablka.

„Následovat bude pozdrav z kuchyně, grilovaný kozí sýr na olivové tapenádě s malinovým kaviárem a nakládanou cuketou. Dále na hosty čeká předkrm – kachní prsa zauzená na bukovém dřevě, podávaná na želé z bílého vína, doplněná vanilkou, čatní z kumkvaty s brusinkami a fermentovaným černým česnekem,“ říká Tomáš Adamczyk.

Polévka bude silný vývar z perličky, se zeleninou julienne, s masovými knedlíčky, se špenátem a domácími těstovinami.

„Pokud jde o hlavní chod, budou si moci hosté vybrat ze dvou možností. Levnější varianta bude steak z hovězí svíčkové z jihoamerického chovu, podávaný na špenátovém pyré s restovanými hříbky shi-mei doplněnými o sezamový prach, zdobený parmazánovým chipsem a karotkovým žloutkem,“ říká šéfkuchař.

Dražší varianta hlavního chodu bude humr americký podávaný na pyré z francouzských brambor prunelle, s avokádovou omáčkou doplněnou o čerstvou řeřichu a na másle restovanými baby karotkami, s citrónovým kaviárem a zdobený sezamovým prachem.

„A jako dezert budeme podávat čokoládový dortík s jahodami a hoblinami bílé čokolády,“ dodává šéfkuchař restaurace Padre.

K valentýnskému menu bude rovněž nabízeno víno doporučené sommelierem.

Místa na toto luxusní valentýnské menu rychle mizí, hosté si je mohou rezervovat na telefonním čísle 601 307 009.

Fotogalerie

Foto dne