Nejnovější zprávy: ​Metráček z Příbora, slavná romance o vrhu koulí z doby Husákovy normalizace Fotogalerie: ​Na Prodlouženou Rudnou auta nemůžou. Oživili ji bruslaři

Gastronomie

Na snídani v ostravské Sbeerce. Test, který stojí za to!

V Ostravě-Porubě není mnoho podniků, kam můžete ráno v osm zajít na dobrou snídani.

Foto: Jaroslav Baďura

Nedávno otevřená restaurace Sbeerka, která je postavena na výběru celé řady piv včetně těch z minipivovarů, a na kvalitní kuchyni, nabízí také snídaně.

Magazín PATRIOT vyrazil na degustaci a ochutnal bezmála celé snídaňové menu.

Vyzkoušeli jsme espresso i cappuccino (café Reserva 100% rainforest) , k jídlu pak vaječnou omeletu s pažitkou a restovanou zeleninou, také s nakládanou zeleninou a rustikální bagetou.

Dále jsme si nechali přinést vanilkové lívance z podmáslí s citrusovým krémem a čerstvými malinami a borůvkami.

Ochutnali jsme New York bagel s míchanými vejci, šunkou, Philadelphia sýrem a salátkem i sendvič Croque Monsieur - pečený toast s bešamelem a šunkou, zapečený ementálem.

Na závěr jsme vyzkoušeli i ovesnou kaši s banánem, karamelem a skořicí.

Podnik vedený zkušeným gastronomem Romanem Šubrtem, přistupuje ke gastronomii poctivě, využívá čerstvých surovin, pokud to jde, tak regionálních, peče si vlastní housky, bagety i toasty, nakládá zeleninu...

Za kafe se Sbeerka rozhodně nemusí stydět, espresso i cappuccino chutnají výborně, druhý jmenovaný nápoj sice nemá ukázkový latte art, ale v podniku tohoto typu ho asi kávomilci nevyhledávají...

Bagel je výborný, křehká houska uchovává tak akorát velkou porci míchaných vajíček, salát je dochucený a pomůže vám po prvním chodu nastartovat chutě i žaludek ještě na další degustaci.

Vláčná omeletka (moc hezky naservírovaná) je doplněná kyselkavou čalamádou - to není úplně obvyklé, avšak výborné, což ocení i milovníci ranních ostřejších tónů, ty, co po ránu potřebují spravit chuť, nevyjímaje.

Sendvič Croque Monsieur je snídaní šampiónů, dělá ho málokterá restaurace v Ostravě a my jej vřele doporučujeme.

Kdo má i na snídani rád sladkou tečku, může se pustit do vanilkových lívanců nebo ovesné kaše.

Nadýchané lívance přelité ovocným rozvarem potěší - rozvar je malinko nakyslý a aspoň trochu zaplaší svědomí bojující se sladkým přívalem, radost udělá i milá drobnost - maliny i borůvky nejsou mražené, ale čerstvé, což je v chuti opravdu poznat.

Ovesnou kaši tady vyladili tak, abyste neměli pocit, že jíte hmotu, ale chutnou směs kaše, banánu i karamelu, i toto je dobrá volba.

Designová restaurace Sbeerka, která odpoledne a večer jede na vynikajících pivech a gastronomii, má co nabídnout i ráno, to nám můžete věřit.

Foto dne