Gastronomie
29/07/2019 Jan Smekal

Nejkrásnější předzahrádky: Posezení má styl, stejně jako celá restaurace Sbeerka

​Stylová zahrádka z masivu u restaurace Sbeerka v Ostravě-Porubě vybízí k tomu, aby si na ni lidé alespoň na chvíli sedli a dali si něco dobrého. Atmosféru dolaďuje příjemně znějící hudba.

Osm druhů piv z řemeslných pivovarů, skvělé domácí limonády, ale také vína malých vinařů z jižní Moravy, míchané nápoje či skvělou kávu Reserva. To všechno si mohou vychutnat návštěvníci restaurace Sbeerka nacházející se na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě.

Ve slunečných letních dnech si přitom mohou sednout na stylovou venkovní zahrádku.

„Restaurace bez zahrádky nemá šanci přežít. Zákazníci si chtějí vychutnal teplé letní dny na terase. Naše zahrádka je jedinečná v tom, že je propojená s restaurací díky francouzským oknům, takže si připadáte jako v restauraci samotné,“ uvedl Roman Šubrt, provozní restaurace Sbeerka s tím, že hosté oceňují propojitelnost s interiérem a velice kvalitně zhotovenou zahrádku z masivu.

„Je prostě jedinečná, není to žádná slátanina od různých dodavatelů nápojů. Má jasný tvar a svou tvář. Ale co je vůbec nejdůležitější na naší zahrádce, je to, že od 14 hodin je po celé odpoledne ve stínu. Tudíž není nutná markýza anebo další slunečníky,“ poznamenal Šubrt a dodal, že hlavními přednostmi zahrádky je stín, blízká dostupnost z baru a fakt, že je přehledná. „Hosté nečekají na zdlouhavé nošení nápojů a jídel.“

Kromě příjemného posezení se mohou návštěvníci připojit na wi-fi, atmosféru dolaďuje příjemně znějící hudba. „Zákazníci mají na výběr z osmi druhů piv z řemeslných pivovarů. Dá se říct, že co druhý den je naražené nové pivo, takže je naše nabídka nikdy neomrzí a mohou se tak těšit při každé návštěvě na něco nového,“ popsal provozní Sbeerky.

„Dále podáváme skvělé domácí limonády, to je velký hit. Na výběr jsou čtyři druhy, malinová, borůvková, lesní směs a nově i jahoda. Dále máme v nabídce vína malých vinařů z jižní Moravy, míchané nápoje a skvělou kávu Reserva,“ vyjmenoval.

A v neposlední řadě stojí za to vyzdvihnout kuchyni restaurace Sbeerka. „Na zahrádce je tak možné si od osmi hodin vychutnat jednu z našich snídaní, které podáváme mezi osmou a jedenáctou hodinou. Poté poobědvat, na výběr jsou vždy dvě denní nabídky a dále výběr z jídelního lístku. Každý týden připravujeme nějakou speciální nabídku, jídelní lístek není velký, ale je pestrý,“ zdůraznil s tím, že ve Sbeerce pravidelně obměňují lístek co dva měsíce, podle sezónnosti a dostupnosti surovin. „Však se přijďte přesvědčit sami.“

A kteří lidé Sbeerku nejčastěji navštěvují? „Jsme Sbeerka a tak je tomu i u obsazenosti hostů. Navštěvují nás sportovci, maminky s dětmi, manažeři, mladí i starší lidé. Prostě jsme tady pro všechny, kdo má rád skvělou kuchyni a piva z řemeslných pivovarů,“ přiblížil Šubrt.

„Každý si zde najde to své. Personál je natolik zkušený, že zákazníkům dokáže poradit a nabídnout tak, aby odcházeli spokojeni domů a těšili se na další návštěvu.“

Podle Romana Šubrta není na zahrádce Sbeerky co upravovat. „Z reprobeden hraje příjemná hudba. Snad jen někdy bychom potřebovali zahrádku nafouknut, abychom uspokojili všechny příchozí hosty,“ doplnil s úsměvem.

Sdílejte článek