Nejnovější zprávy: Fotbalový glosář: Těžní věž je jako úd, hráči odhazují stud. Kde? Tam v Karviné Moravou a Slezskem se v noci prohnal vichr, lámal stromy a ničil vedení

NEKOREKTNÍ KOLIBA

Nekorektní koliba: Rybárna na rynku. Rybárna na rynku? Rybárna na rynku!!!

Kde si dát dobré jídlo a kterému podniku se obloukem vyhnout? Jsme milovníci dobrého jídla, píšeme o restauracích, jak nám zobák narostl. Fandíme šílencům, kteří věří, že se provozováním restaurace mohou uživit, ale štve nás, když někde hostu nedají to, co si zaplatí. Jsme NEKOREKTNÍ KOLIBA!

Tohle je pecka, že až se o ní dozví všichni rybmilovní Ostraváci, tak praskne ve švech.

Nenápadný podnik Rybárna na rynku, který sídlí skutečně v Ostravě na rynku, a dokonce na Kuřím, je něco podle gusta nemilosrdných kritiků z řad NEKOREKTNÍ KOLIBY.

Žádný luxus, usedáme těsně po hostech, kteří právě dojedli, na stole je pár drobků a milovník plyše, decentního jazzu a tichého zažívání, by možná malinko zvedl obočí.

Ale to už přichází pohodový chlapík, pro něhož není nic problém, nastaví nám bez mrknutí oka kombinace předkrmů a polovičních předkrmů a hlavních jídel, abychom toho mohli ochutnat co nejvíce, a už za chviličku nosí na stůl.

Kombinujeme stálou nabídku s pokrmy, které tady připravují na každý týden v jiném podání.

Na pokrčený ubrus barvy připomínající těžké závěsy v socialistickém kulturním domě přistane tataráček z lososa a zmizí tak rychle, že má možná pan provozní podezření, zda jsme jím nenakrmili ryby v akváriu, které dělá hostům společnost.

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Je to ale tak, že byl prostě příliš dobrý pro mlsouny našeho typu, kteří se nestačí ani olíznout, protože přichází další překrm, smažené grundle.

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Tady už opravdu hrozí konec přátelství do té doby mírumilovných hostů, kteří udělali tu chybu, že si objednali jednu porci pro dva. Osolit, pokapat citronem a hlavně dát pozor na to, aby kolega nesnědl více, než vy…

Koncert, který tady v rybárně nehrají vyfešákovaní filharmonici, ale dobrosrdečný a poctivý šraml, pokračuje kapřími hranolkami. Maso je v těstíčku vláčné a chutné, bez chyby.

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Ani filátko z bílé ryby s placičkami a hořčičnou omáčkou nepokazí skvělý dojem, a o krevetovém špízu se dá říci jen toto: jíte čerstvost a lehkost, smažené kapří hrancle a grundle jsou vyváženy zase něčím rozhodně zdravým.

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

Platíme, odvalte nás někam stranou, někdy příště nashledanou.

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

FOTO: NEKOREKTNÍ KOLIBA

NEKOREKTNÍ KOLIBA

Foto dne