Štědrovečerní menu bude hostům tradičně nabízet restaurace La Brasserie ostravského hotelu Imperial, která bude mít 24. prosince otevřeno až do 21:00. Hotel na svých internetových stránkách uvádí, že menu v ceně 795 korun obsahuje sklenku sektu a výběr ze tří předkrmů a polévek a čtyř hlavních jídel a dezertů.
Jsou mezi nimi tradiční rybí nebo hrachová polévka či smažený kapr s bramborovým salátem, ale třeba také daňčí kýta se smetanovou omáčkou a tvarohovým knedlíkem plněným brusinkami.
O tom, že ostravská hospoda Dřysty v kisni bude mít na Štědrý den otevřeno, se usnesli sami štamgasti. „Uvaříme speciální vánoční polívku, rozdáme si vzájemně dárečky. Jsme taková sousedská hospoda,“ řekl majitel Michal Kubíček. Štědrovečerní otvírací doba v Dřystech bude od 10:00 do 15:00.