Gastronomie
11/11/2017 Tomáš Svoboda

Radegastovnám se daří, další novou otevřeli v Bruntále

S nejlepší péčí načepované tankové pivo a k tomu kvalitní gastronomii si mohou lidé vychutnat už také v Bruntále, kde byla během tohoto týdne oficiálně otevřena nová pivovarská restaurace Radegastovna.

„Absence tankového piva Radegast ve městě a širokém okolí nám hodně pomohla při uvažování o směřování našeho dalšího podnikání,“ řekl manažer nového podniku Radek Zatloukal.

Záměrem nové Radegastovny bylo vnést do starého měšťanského domu, který stojí v čele centrálního Náměstí Míru, nový impuls.

„Úplně jinak jsme nastartovali kuchyni. Respektujeme sice tradice české a moravské klasiky, ale tradiční recepty oživujeme po svém, moderními a netradičními způsoby přípravy,“ upozornila majitelka restaurace Andrea Zatloukalová.

Vedle tradičních jídel se tam v menu pravidelně objeví třeba vietnamský „Bánh mi“ sandwich s marinovaným bůčkem či bohatá nabídka oblíbených burgerů.

Nová bruntálská Radegastovna respektuje všechny dispozice původního prostoru, ať už ve vstupní části, která je kolem výčepu, tak v zadním traktu pod historickou klenbou, kde najdou návštěvníci více místa pro nerušené posezení i pro skupinky hostů.

Koncept stylových hospod pivovaru Radegast stojí na myšlence použití jednotlivých materiálů v jejich původní podobě s minimem nutných úprav a dekorací. Výrazným prvkem je socha boha Radegasta v nadživotní velikosti umístěná před kamennou stěnou. Výčep je řešen jako kamenný monoblok, čímž připomíná materiál vytěžený přímo z lomu.

Unikátem bruntálské Radegastovny je umístění výčepu, který je srdcem celého prostoru, a pivních tanků tak, že je na ně vidět ze všech částí restaurace. Hlavním pivem je tanková Ryze Hořká 12, na čepu však mají také Ráznou 10, nealkoholický Birell a každý měsíc jiný speciál z programu Volba sládků.

Sdílejte článek