Nejnovější zprávy: Na Masarykově náměstí v Ostravě se bude už v sobotu bruslit Ostravskou univerzitu dál povede stávající rektor Jan Lata

Gastronomie

Restaurace Imrvére mění interiér i kartu, kuchaře snad ne

Frýdlantská restaurace Imrvére nás v redakci zaujala svou moderní a vtipnou prezentací na sociálních sítích, ovšem i pověst měla díky kamarádům, kteří ji v minulosti navštívili, velmi obstojnou.

Foto: Marie Baďurová

Rozhodli jsme se ji tedy navštívit a zjistit, nakolik se prezentace potkává s realitou - taky jste si všimli, že některé podniky mají skutečně vymazlené fotečky pokrmů a vysmáté obsluhy, jenže realita je pak úplně jiná?

To v Imrvére nehrozí, v neděli okolo jedné hodiny odpolední litujeme, že jsme si místo nerezervovali, restaurace je narvaná k prasknutí, naštěstí to tady docela jede, takže se zrovna uvolňuje jeden ze stolů a usedáme.

Interiér je, kromě hostů, doslova obsypán veteší - staré cedule, hudební nástroje, nejrůznější historická udělátka jsou všude, na zdech, stropu, zkrátka kam se podíváš - na někoho to může působit útulně, my jsme se shodli, že už je toho trochu moc - ale proti gustu...

Imrvére stojí a padá na burgrech a pizze - alespoň v době naší návštěvy se skoro nic jiného mezi hosty nenosilo, nicméně na kartě byly i nějaké bifteky, svíčková, guláš, těstoviny a pár dalších jídel.

Na place tady kmitají dva lidi, za barem jsme viděli další dva, obsluha je moc milá a zvládá plnou restauraci s přehledem a grácií.

Abychom jen nechválili, zaráží nás, že nemají led do domácí limonády, protože "letní sezona už skončila", za nedostatek v pivním kraji považujeme i to, že na tabuli nabízené pivo Zbuj z Ostravice už není, a výběr se tak scvrkává do desítky nebo dvanáctky Budvaru...

Objednáváme si burger se sýrem a slaninou, těstoviny s kuřecím masem a parmazánem a zapečený camembert v těstě se zeleninou.

Burger je výtečný, maso akorát propečené, slanina křupe, sýr je roztečený na mase, hranolky jsou také výborné. Jen salát coleslaw je bez chuti, doporučujeme kuchaři, aby si zašel pro recept nebo na špionáž do ostravského Hogo Fogo, tam ho dělají skvěle.

Camembert je bez chyby, baví nás zapečení v těstě a taky sezonní zelenina k němu chutná moc dobře.

Těstoviny nás nezklamou, ale ani nijak nepřekvapí, vše je jak má být, nějaká nadstavba se nekoná.

Restaurace Imrvére má, alespoň dle svého sdělení na facebooku, tento týden zavřeno, protože mění interiér i kartu.

Jsme zvědavi, jak se poperou s konceptem vetešnictví, ale doporučujeme, aby vše ostatní, až na nabídku piva, zůstalo při starém. Servis své práci rozumí a kuchař očividně taky.

Prezentace nelhala, Imrvére stojí za návštěvu.

Foto dne