Nejnovější zprávy: Baník doprovodil Slavii k titulu, ale v poháru půjde zdvořilost stranou ​Soutěž sýrů v Karlovicích vyhrál kravský česnekový od Ludmily Rohelové

Gastronomie

V centru Ostravy vznikl originální pivní bar s 25 pípami!

S cílem nabídnout co nejpestřejší sortiment čepovaných piv byl koncem listopadu otevřen pivní bar Beer's No.1, který se nachází na Škroupově ulici v centru Ostravy.

Pivní bar Beer's No.1 je dalším novým podnikem v centru Ostravy (Foto: Tomáš Svoboda)

Poblíž Stodolní ulice nyní mohou nejen zvídaví pivaři zavítat do podniku, který je jejich oblíbenému moku doslova zaslíben. V prostorách, které prošly rozsáhlou rekonstrukcí, nabízí 25 druhů čepovaných piv, a to z produkce regionálních, českých a také zahraničních pivovarů.

Nový gastronomický koncept je dílem ostravského Starobělského pivovaru, který od svého založení v roce 2014 postupně investoval do výrobních kapacit i moderních technologií.

„Když jsme se zamýšleli nad tím, jakou další investici realizovat, chtěli jsme přijít s něčím, co v Ostravě dosud nebylo. Proto jsme přišli s ochutnávkovým pivním barem, který nabídne co největší pestrost čepovaných piv,“ říká Daniel Hořínek, marketingový a obchodní zástupce Starobělského pivovaru.

Na čtyřech pípách budou stabilně nabízet piva vlastní produkce. Ostatní pípy jsou tzv. rotující, takže se na nich budou druhy čepovaných piv pravidelně střídat. Kromě toho lze dalších zhruba sedmdesát druhů lahvových piv najít v lednicích.

„Je to počet, který se dá do budoucna ještě rozšířit, takže můžeme mít v lednicích i čtyři sta piv, ale my se chceme zaměřit hlavně na čepované pivo,“ doplňuje zástupce Starobělského pivovaru.

V novém podniku, jehož srdcem je nerezová stěna s dvěma řadami píp, se pivo čepuje do sklenic o objemu 0,4 litru. Některé ze zahraničních speciálů pak do sklenic o polovičním objemu.

Na čepu jsou vedle mateřského pivovaru regionální kolegové jako pivovárek Morava, dále Beerokracie, Pivovarský dům a Albrechtický pivovar. Nechybí ani „přespolní“ minipivovary z Čech a Moravy, ani tuzemská klasika v podobě plzeňského ležáku.

„Díky spolupráci s distributory budeme mít vždy na čepu čtyři až pět piv ze zahraničí. Začali jsme těmi z Německa, Anglie a Belgie. Vnímáme, že je to pro lidi lákadlo a v rámci Ostravy rarita. Ne všude si mohou na těchto čepovaných pivech pochutnat,“ pokračuje Daniel Hořínek.

Do budoucna chtějí podnik, který má za sebou prvních pár týdnů od otevření, rozvíjet tak, aby se stal pivním barem s odbornými degustacemi a osvětou. Mimochodem, už teď si milovníci pestrosti mohou objednat „prkénko“ s pěti decovkami, ze kterých ochutnají pět různých druhů piv.

Oživení (nejen) pro Stodolní

Ze zkušebního na plný provoz najeli v ostravském Beer's No.1 před pár dny, kdy uvedli nový jídelní lístek. K rozmanitým druhům spodně i svrchně kvašených piv je možné si objednat BBQ žebra, grilovanou krkovici, burger s trhaným vepřovým či tatarák.

Součástí nabídky je také obědové menu, ke kterému je zdarma Starobělská desítka.

„Z vlastní zkušenosti víme, že k pivu patří gastronomie se vším všudy. Lidé k nám mohou zajít na oběd a potom i na večeři. Díky tomu jsme de facto restaurace, ale nám se více líbí spojení pivní bar,“ usmívá se Daniel Hořínek.

Věří, že koncept, který Starobělský pivovar realizuje vůbec poprvé, bude mít úspěch. „Doteď jsme se zaměřovali spíše na klasické pivnice. Tohle je více degustační záležitost, která určitě má potenciál,“ myslí si zástupce jednoho z ostravských minipivovarů.

Pokud se projekt osvědčí, rádi by jej „exportovali“ do dalších měst jako franšízu. To je ale vize do budoucna. Teď je důležité, že poblíž Stodolní ulice je další nový podnik, který láká na něco zcela jiného, než je v této lokalitě zvykem.

„Stodolní je spíše diskotéka. U nás si lidé mohou na pivu v klidu pochutnat, najdou tady příjemné posezení a prostor uzpůsobený pro firemní večírky či oslavy,“ dodává Daniel Hořínek.

Fotogalerie

Foto dne