Miloslav Cváček
Krok za krokem k ISMM Group
Poctivý street food s lokálními kořeny, vlastním food truckem a jasnou vizí. Takový je směr designového bistra v Havířově s názvem Bistruck.
Jáchym Pavelek a Martin Botoš založili vlastní podnik po zkušenostech v tuzemských i zahraničních restauracích. Jak říkají, otevřít designové bistro s interiérem studia Fris architekti a stylovým menu byl v Havířově na začátku trochu risk, ale čas ukázal, že to byl dobrý krok. Bistruck funguje už sedmý rok.
Jak byste popsali Bistruck?
Chtěli jsme spojit gastronomii, která má šmrnc, s kvalitou, kterou sami vyhledáváme. Naše menu stavíme na kvalitním hovězím mase, domácích hranolkách a omáčkách, které si vyrábíme sami. Inspirací nám byla street food kultura ze zahraničí, ale formou i duchem jsme zůstali v Havířově. Myslíme si, že podobný koncept ve městě chyběl – bistro s kvalitními burgery a craftovým pivem.
Spolupracujete s lokálními dodavateli. Co je pro vás v tomto směru důležité?
Základem všeho jsou pro nás kvalitní suroviny. Máme rádi, když víme, odkud suroviny pochází. Na burgery používáme pouze vyzrálé maso z českých a moravských farem od řezníka Martina Kloudy. Brambory bereme od farmářů z okolí. Zeleninu si pečlivě vybíráme, podle sezóny. A pivo? To máme z Albrechtického pivovaru, což je náš doslova soused. Ale spolupracujeme i s jinými lokálními pivovary, z Beskyd, ale i z Polska. Střídáme je a lidé vždy přijdou ochutnat. Vytvořili jsme si už nějakou základnu hostů a moc nás těší, že se za námi vracejí.
Vyrábíte si sami i omáčky…
Chceme, aby všechno mělo náš rukopis. Od klasické majonézy přes BBQ až po pikantní verze – vše ladíme do posledního detailu. Chuťově se tak odlišíme, a navíc nás to baví. Je to práce navíc, ale výsledek stojí za to.
Pořídili jste nový food truck, co s ním plánujete?
Nový truck je pro nás šance vyrazit mezi lidi. Chceme se objevovat na akcích jako Pojez fest a dalších gastro festivalech. Je to příležitost ukázat Bistruck i mimo Havířov – přivézt chutě našeho bistra tam, kde se něco děje. A zároveň si užít atmosféru akcí, které máme rádi jako návštěvníci.