Miloslav Cváček
Krok za krokem k ISMM Group
Zámeckou medárnu ze Šilheřovic navštěvuje stále více lidí z blízkého i vzdálenějšího okolí. Medoo proto rozšiřuje svou nabídku o víkendové brunche.
Relax, pohoda, krásné prostředí, rozlehlý anglický park, hned vedle ležící zámek i golfové hřiště – vítejte v Medoo. Zámecká medárna se zařadila po bok gastronomických stálic Moravskoslezského kraje.
Medoo se nachází v Šilheřovicích, jen pár minut od Ostravy. Podnik vede včelař Robert Chlebiš se svou manželkou Kateřinou , kteří medárnu posouvají neustále kupředu. Vyrábí své vlastní medové dobroty, už několikrát uspěli v prestižní soutěži Regionální potravina, a teď přišli s novinkou v podobě víkendových brunchů.
První brunch spustili během uplynulého víkendu – a zájem byl veliký. „Pořádně jsme si mákli,“ usmál se během povídání pro patriotmagazin.cz Robert Chlebiš.
Foto: Denisa Vilkus
Do Šilheřovic míří spousta golfistů, cyklistů i dalších výletníků. Ti všichni si zvykli v Medoo ochutnávat sladké medové dobroty. „Zároveň už ale měli chuť vyzkoušet i něco slaného. A tak jsme vymysleli brunche,“ dodal Chlebiš.
Podávala se vajíčka se slaninou, vejce Benedikt, turecká vejce či omeleta. Nechybělo ani sladké, v nabídce byla domácí medová granola a bezlepková medová kaše. „Všechno je domácí, vše si děláme sami. Nabídku budeme určitě měnit, aby u nás lidé mohli stále ochutnávat i něco nového. Já sám se osobně těším na vejce Benedikt s lososem,“ nalákal Robert, který brunche osobně v kuchyni připravuje.
Foto: Denisa Vilkus
Víkendové brunche se zatím podávají v soboty a neděle od 9 do 12 hodin, v případě velkého zájmu by Medoo mohlo přidat i čtvrtky a pátky. Ostatně, kvalitní víkendové snídaně jsou v současné době v módě. „Všimli jsme si ale, že většina známých ostravských podniků má o víkendu zavřeno. I proto jsme přišli s nabídkou brunchů, které jsme doplnili taky o pomerančové džusy, mimosu nebo prosecco,“ upřesnil Robert Chlebiš.
Medoo už objevili také lidé z větších dálek. „Lidé si mohou sednout na naši zahrádku, ale i do trávy nebo si udělat piknik pod stromem. Dají si kávu, dobrou snídani, něco sladkého, projdou se parkem. Jsme rádi, že se u nás cítí dobře,“ potěšilo Roberta. Kromě medových dobrot se v letních dnech těší oblibě i medové zmrzliny nebo medové sorbety ze sezonního ovoce.
Foto: Denisa Vilkus
Brunche ovšem nejsou v Medoo jedinou novinkou - v sobotu 28. června proběhne v zámecké medárně a jejím okolí od 18 hodin ostravská Kytarovka. Bude se hrát i zpívat a zámecký park ožije příjemnou atmosférou. „Rozděláme oheň, pro zájemce budeme mít špekáčky a klobásy. Budeme mít také pivo z řemeslného pivovaru Vikštejn a další drinky. Rádi bychom něco vymysleli i na srpen, tak uvidíme, co se nakonec podaří,“ uzavřel Chlebiš.