Fenomén
Colours of Ostrava
V ostravských Dolních Vítkovicích to v sobotu pořádně žilo. V unikátním industriálním areálu se souběžně konaly tři velké akce, které přilákaly spoustu lidí.
Dolní Vítkovice byly celou sobotu plné zábavy, skvělého jídla i pití. Na programu byl Pojez fest, Den s Technotrasou a také festival Ostrava žije vínem.
Pojez fest nabídl téměř 40 gastro stánků a foodtrucků s regionálními i světovými specialitami, cooking show s ochutnávkou jídel nebo prezentaci podniků zapojených do projektu Pojez.
Návštěvníci gastrofestivalu mohli ochutnávat z nabídky známých podniků jako Pertho Raido, Bistruck, Poke Bo, Hospoda U Bobra, Funkies nebo Imrvére, nechybělo ani pivo z minipivovarů, zmrzlina, popcorn a další dobroty.
Foto: Petr Sobol
„Jsem rád, že úroveň gastronomie v kraji roste. Můžeme tak turisty lákat na skvělé kulinářské zážitky a ukázat jim, že místní podniky stojí za návštěvu,“ řekl Petr Koudela, jednatel Moravian-Silesian Tourism. O zábavu se během Pojez festu postaraly i kapely Úspěch a Děda Mládek Illegal Band. Další zastávky má tento festival naplánované na 9. srpna v Karlově Studánce a 6. září v Ostravici.
Spousta návštěvníků, zejména pak rodin s dětmi, spojila festival i se sousedním Dnem s Technotrasou, který představil atraktivní technické památky a zážitková místa Moravskoslezského kraje. Děti si mohly zkusit mletí mouky nebo smaltování, projet se na poníkovi, čekaly na ně i další zajímavé aktivity a hry.
Foto: Petr Sobol
Dospěláci si zase mohli vyzkoušet, jak správně načepovat pivo. „Je to ukázka toho, jak různorodé zážitky v oblasti cestovního ruchu můžeme návštěvníkům našeho kraje nabídnout,“ uvedla první náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje Šárka Šimoňáková.
Jen o pár desítek metrů dál, v areálu Národního zemědělského muzea, se v sobotu odehrál další ročník oblíbené akce nazvané Ostrava žije vínem, která je největším vinařským festivalem na severní Moravě.
Foto: Petr Sobol
V první řadě šlo samozřejmě o víno, nechyběl ale ani folklór, dobrá gastronomie, soutěže, vinařský fotokoutek nebo venkovní chill zóna. Návštěvníci ochutnávali vzorky jednotlivých vinařů a bavili se až do večerních hodin.
Sobota v DOVu zkrátka stála za to!