Gastronomie
21/01/2020 Jaroslav Baďura

​Frýdek-Místek, Ostrava, Opava, Olomouc, Brno. Los Capolitos jde do světa

Bratři Kapolkovi si plní své plány a rozšiřují síť podniků s mexickou kuchyní Los Capolitos.

"Za uplynulý rok jsme se skoro zdvojnásobili a otevřeli jsme další dvě pobočky. Jednu z nich můžete najít v Porubě a nově je jedna také v Olomouci. Tam ale Los Capolitos určitě nekončí a chystají se další," říká Jan Kapolka.

Někdy před rokem jste řekl, že byste byl rád, kdyby se franšíza dále rozrůstala. Co tedy růst vaší značky přináší konkrétně do vašeho života? Dá se to ještě pořád vše zvládat?
Ano, zvládnout se to určitě dá. Pár věcí se ale změnilo. Dnes už nemůžu říct, že bych znal všechny zaměstnance osobně, i když se o to snažím. Vše zvládáme hlavně díky skvělým lidem, které máme na všech pobočkách a kteří si to své umí pohlídat. Jsou zodpovědní a nemusíme jim každý den dýchat na záda. To se nám samozřejmě potvrzuje i ze všemožných zpětných vazeb, které se k nám dostanou.

Které pobočky jsou tedy přímo vaše a které jsou franšízové?
Naše jsou Ostrava-centrum, Poruba a Frýdek. Opavu a Olomouc má pak shodný majitel – Michal Liška.

Jaké jsou vaše první dojmy z opavské pobočky? Jak vše funguje?
Řekl bych, že je na tom pobočka dobře. Čekali jsme to o něco lepší, ale bohužel se vedení obchodního centra rozhodlo vzápětí po nás otevřít další nové restaurace, mimo jiné také McDonalds, o kterém jsme původně nevěděli. Jsme spokojeni se zaměstnanci a s panem Liškou jsme dokonce posunuli naše recepty zase někam dále. Vidím to tedy velmi pozitivně.

Myslíte si, že opavskou konkurenci pan Liška zvládne?
Uvidíme. Zatím to je podle mě na dobré cestě a já věřím, že to zvládne.

Proč jste se rozhodli pro Olomouc?
Měli jsme ji v hlavě už delší dobu. Přeci jenom je to po Ostravě a Opavě jedno z nejbližších měst, kam jsme mohli expandovat. Je velké, má univerzitu a najdou se tam také zajímaví lidé. Pan Liška se rozhodl, že když už zvládá jednu pobočku, tak by se mohl pustit i do další. Nakonec jsme objevili skvělé prostory, v centru, u Horního náměstí, na ulici Pavelčákova.

Co tam bylo před vámi?
Původně tam bylo lahůdkářství.

Jaké máte ohledně Olomouce dojmy?
Zatím jsme z toho nadšení. Jsou tam velmi příjemní zákazníci, kteří s úsměvem přešli i naše pomalejší začátky. Máme zatím naprosto skvělou zpětnou vazbu, takže vše klape, jak má.

Jaké jsou plány do budoucna, plánujete rozšiřovat dále?
Naše vlastní pobočky už určitě neplánujeme, to skončilo Porubou. Máme ale tři zájemce, kteří by chtěli otvírat další franšízové pobočky. Nejnovější pobočka se otevře na jaře v Brně, na což jsme se velmi těšili a jsme rádi, že jsme našli silného partnera. Máme ale i zájemce z míst, která jsou o něco dál. Ty bych zatím ale nechal neodhalená. Řešili jsme také jednu zahraniční pobočku. To je ale ještě na dlouhé lokty.

Nenapadlo vás někdy rozjet paralelně ještě nějaký další koncept?
Musím říct, že v hlavě jich pár nosím už nějakou dobu, ale momentálně na to není časová kapacita. Musíme hlavně vyšperkovat Los Capolitos, dostat se do Čech, a pak uvidíme, co bude dál.

Sdílejte článek