Společnost
12/01/2016 Jaroslav Baďura

Grand Restaurant Festival opět v Ostravě a v rekordním počtu podniků

Sedmý ročník Grand Restaurant Festivalu - akce pro příznivce kulinárních hodů probíhá od 15. ledna do 29. února v 92 restauracích ve všech krajích. Ostrava v seznamu opět nechybí, tohoto ročníku se však zúčastní 9 podniků, což je v historii festivalu nejvíce. Přinášíme seznam restaurací a jejich menu.

Původní myšlenka festivalu byla jednoduchá: Dát lidem možnost ochutnat vysokou gastronomii za přijatelnou cenu v klidných povánočních měsících.

„Proto jsou každoročně vybírány nejlepší a nejzajímavější restaurace v celé naší republice, aby připravily speciální degustační menu, které je předem stanoveno a jež si může každý zájemce přes internet objednat dopředu,“ uvádějí organizátoři festivalu.

Šéfkuchaři letos připraví se svými týmy zvýhodněná festivalová menu ve třech tématech: Inspirace, Terroir a Gastronaut. Grand Restaurant Festival, nad kterým ve statutárním městě Ostrava převzal záštitu primátor Tomáš Macura, se koná v restauracích:

 BEST WESTERN HOTEL VISTA, BUENA VISTA, Kpt. Vajdy 2, Ostrava-Zábřeh

  • Losos marinovaný v kubánském rumu podávaný s plátky fenyklu a sorbetem z citrónové trávy
  • Jehněčí panenka ve slanině se smetanovou kapustou, houbovým ragú, polentou a paprikovým pyré
  • Dýňové parfait se smaženými ořechovými nočky, kokosovou zmrzlinou a dýňovým chlebíčkem

 CITY.CITY HOTEL, LOFT RESTAURANT, Macharova 16, Ostrava

  • Krém z pečeného česneku, filátko pstruha, bramborové pyré a celozrnné krutony
  • Telecí žebro pomalu dušené, telecí brzlík na másle, pastinákové pyré a křenový brambor
  • Kozí cheesecake, švestky dušené ve slivovici

 CLARION CONGRESS HOTEL OSTRAVA, BENADA, Zkrácená 84, Ostrava-Zábřeh

  • Uzený úhoř s barevnou čočkou, řepnými klíčky a hráškovým pyré s limetovou esencí
  • Králičí filé ve slanině s tradiční černou omáčkou a bramborovým pyré s topinabury
  • Knedlíčky z farmářského tvarohu s marcipánovým jádrem a borůvkovou pěnou

 IMPERIAL HOTEL OSTRAVA, LA BRASSERIE, Tyršova 6, Ostrava

  • Pěna z bílé čokolády Callebaut, želé z černého rybízu a zmrzlinou z makadamových ořechů
  • Husí foie gras s trhaným kachním stehnem a kandovanými jablky v jasmínovém čaji
  • Hovězí veverka tažená v portském víně, polentová kaše s tamarindem a medová řepa

 MERCURE OSTRAVA CENTER, JANAK, Českobratrská 18, Ostrava

  • Polévka – vývarové špagety se zeleninou julienne
  • Jelení svíčková s jedlými kameny a smržovou omáčkou
  • Volské oko na sladko

NA HRADBÁCH, Na Hradbách 16, Ostrava-Moravská Ostrava

  • Carpaccio z pečené chobotnice s okurkovými hoblinami, červenou řepou a aioli
  • Hřbet z divočáka s rillettes na bramborovém koláči se škvarky, rozvar ze smrkových výhonků
  • Pošírovaný halibut v másle s quinoou a růžičkovou kapustou, doplněný o hráškovou pěnu

PARK INN BY RADISSON HOTEL, BAMBOO, Hornopolní 42, Ostrava-Moravská Ostrava

  • Domácí kokosová zmrzlina Eskymo, tapioca
  • Pomalu pečený jelení hřbet v hřebíčku, topinamburové pyré, stromový dort, malinový glace
  • Grilovaný candát na bylinkovém másle, artyčokové ragú, raviolka s lilkovým kaviárem

 PATA NEGRA, Věšínova 29, Ostrava-Zábřeh

  • Secreto ibérico s omáčkou z uzené papriky de la Vera s kroketami plněnými houbami
  • Medové telecí s bramborovým pyré ochucené šafránem s kořenovou zeleninou
  • Uzený sumec s kávovou esencí s polévkou z červené řepy

ZÁMEK ZÁBŘEH, U Zámku 1, Ostrava-Zábřeh

  • Kůzlečí jitrnička, huspenina z kysaného zelí, vínovo-zelná redukce
  • Marinovaná prsa z perličky, ragú z černého kořene, portská omáčka
  • Skořicové lívance, hroznová marmeláda, selský jogurt
Sdílejte článek