Gastronomie
02/06/2025 Admin PATRIOT

Hotel Troyer z Trojanovic: Vaříme s respektem k místu, lidem i surovinám

Foto: se souhlasem Hotelu Troyer

Nádherný panoramatický pohled na okolní kopce se vám naskytne v restauraci Hotelu Troyer v Trojanovicích.

Po mnoha letech tady změnili koncept a zdejší kuchyně získala moderní styl. Hosté ochutnají mezinárodní gastronomii, ale i českou klasiku ve svěžím pojetí. „Důležité je, že fungujeme jako tým. Máme velké štěstí na kuchaře a personál,“ říká generální ředitel hotelu Martin Šromek.

Jak byste představil restauraci hostům, kteří u vás ještě nebyli?

Naší prioritou je poctivá kuchyně z kvalitních surovin. Spolupracujeme s lokálními dodavateli, zakládáme si na čerstvosti a pečlivé přípravě. V nabídce máme jak moderně upravené české klasiky, tak jídla mezinárodní kuchyně. A výjimečné prostředí podtrhuje i panoramatický výhled na podbeskydí, který si hosté při jídle opravdu užívají.

Po mnoha letech jste výrazně změnili nabídku. Co to znamenalo pro vaši restauraci?

Byl to velký krok – změnili jsme strukturu jídelního lístku, přinesli nový koncept a modernější přístup. Některým hostům chvíli trvalo, než si na to zvykli, ale máme radost, že většina dokáže ocenit nejen chuť, ale i vizuální stránku jídel. A protože stále vnímáme, co si hosté přejí, vracíme do nabídky i některá tradiční valašská jídla v novém a lehce upraveném pojetí.

Vaše kuchyně funguje bez jednoho šéfkuchaře. Jak to ovlivňuje provoz?

Fungujeme jako tým, kde každý kuchař má prostor přinášet své nápady. Právě díky této spolupráci vzniká třeba týdenní menu, které se pravidelně obměňuje a je postavené na sezónních surovinách. Dáváme důraz na pestrost, vyváženost a estetiku každého pokrmu.

Co dalšího byste z vaší nabídky rád vyzdvihl?

Stálou oblibu si drží naše steaky – to je klasika, na kterou se hosté vracejí. A rozhodně nesmíme zapomenout na dezerty. Máme zkušenou cukrářku, která připravuje dezerty s důrazem na chuť i vizuální stránku, a to včetně bezlepkových variant. I sladká tečka má u nás své místo.

Sdílejte článek