Gastronomie
02/09/2019 Jaroslav Baďura

​Kaj Café láká na skvělé snídaně i unikátní flam kuchen

Kavárna Kaj Café, která byla otevřena před rokem a půl na ostravské Poděbradově ulici, si pomalu získává přízeň Ostravanů.

"Náš byznys je přitom úplně jiný, máme projekční kancelář. Jenže když jsme se rozhodovali, co udělat v přízemí domu, který jsme koupili, kavárna nakonec vyhrála," říká jednatel projekční společnost Rezidence Jan Netal.

Proč nakonec vyhrála kavárna?
Uvažovali jsme například i o kadeřnictví, ale kavárna nakonec vyhrála, protože máme rádi příjemné prostředí, kde si můžete dát dobrou kávu, něco sladkého, odpočinout si. Využili jsme také užasné a skryté zahrádky, která je mezi těmi ostravskými opravdu na špici.

Jaký jste zvolili pro kavárnu koncept?
Chtěli jsme, aby se u nás potkávali lidé ze všech sociálních vrstev. Šlo nám o to, aby se tady hosté cítili dobře.

O nějakém zaměření jste neuvažovali?
Jsme klasickou kavárnou, nabízíme kvalitní kávu, čaje, likéry, zákusky. Myslím, že jsme hodně dobří ve snídaních, chodí na ně stále více hostů, i cizinců.

Ale vím ještě o jedné vaší specialitě.
Ano, tou je sasko-německá specialita, slaný koláč flam kuchen. Tvoří jej velmi tenoučké těsto a na něm pak nejrůznější druhy příchutí, oblíbený je třeba cibulový se slaninou, nebo sýrový. Pokud vím, tak jej tady nikdo jiný nedělá.

Všiml jsem si, že pořádáte i diskotéky.
Ano, a ne ledajeké. Hraje u nás Ian Blonďák, který vystupoval i na takových akcích, jako je Beats for Love nebo Colour of Ostrava. Jsem moc rád, že u nás každý poslední pátek v měsíci hraje. My mu nic nediktujeme, on se vždy podívá na strukturu hostů a podle toho pak vybírá, co bude hrát.

To ale není jediná pravidelná akce?
Ne, ještě u nás pronajímáme část kavárny na sezmovací akce, to je také hodně populární.

Co plánujete do budoucna?
Když to půjde, zkusíme ještě rozšířit kuchyň kavárny, abychom mohli servírovat i náročnější jídla. A také budeme nad kavárnou nabízet i ubytování, máme tam dva velmi pěkné byty na krátkovdobé hotelové ubytování.

Sdílejte článek