Gastronomie
08/07/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do Bernie's na Risotto cacio e pepe

Za ostravským špičkovým podnikem Bernie's Grill & Wine Restaurant stojí zkušený gastronom Robert Držkovič.

Bernie's patří v rámci interiéru, servisu i kvality připravovaných pokrmů k tomu nejlepšímu, co dnes Ostrava nabízí.

Tomu samozřejmě odpovídají i ceny, na které možná někdo žehrá, ale tady se opravdu vaří z kvalitních a čerstvých surovin.

Ostatně, polední menu odpovídá opravdové Itálii a jeho cena je přiměřená.

Dnes si kuchaři z Bernie's připravili polévku Minestrone a jako druhý chod Risotto cacio e pepe.

Víte, jak recept na Risotto cacio e pepe vznikl?

Jeho autorem je italský šéfkuchař Massimo Bottura, který vede restauraci Osteria Francescana.

V roce 2012 zničilo zemětřesení v Itálii 400 tisíc bochníků parmazánu. Bottura však výrobce sýra zachránil před krachem.

Vytvořil risotto cacio e pepe, ve kterém zužitkoval sýr rozbitý na kousky, a recept rozšířil do světa.

Tak se na něj do Bernie's dneska stavte.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek