Gastronomie
06/10/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do Sbeerky na bramborák s uzeným!

Restaurace Sbeerka se již stala stálicí kvalitní gastronomie v Porubě.

Večer s přáteli na některé z osmi druhů piv převážně z malých pivovarů a v pracovním dni na polední menu - taková může být vaše volba.

A co pro tento týden tým kuchyně Sbeerky připravil?

Host má na výběr hned ze čtyř polévek: k mání je čočková s uzenino, kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi, kapustnica, uzené koleno, vepřová plec, klobása, brambory, houby a místní hvězda stálého polévkového menu: kulajda, vejce.

Tento týden je v poledním menu pět jídel, z nichž není úplně jednoduché si vybrat, protože lákavá jsou všechna.

Posuďte sami: jedničkou na menu i u nás je farmářská uzená plec, kysané zelí, domácí bramborový placek, následuje smažený sekaný řízek se sýrem ementál, jemná bramborová kaše, okurkový salát se zakysanou smetanou.

Kdo raději lehčí pokrm, dá si možná grilované kuřecí prso s kůží, krémové žampióny na másle, pečenou polentu, mascarpone, omáčku z portského vína.

Pětici týdenních favoriitů uzavírá vepřová kotleta sou vide, karotkové pyré, tymiánový demi glace a pstruh lososovitý, trhané listy salátů, dresink z farmářské slaniny, chlebový chips.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek