Gastronomie
01/09/2020 Jaroslav Baďura

Kam dnes na oběd? Do Třince na Chutney burger!

Jakkoli je Třinec od Ostravy malinko stranou, známe tam minimálně tři podniky, za kterými se vyplatí zajet si na oběd nebo večeři.

Začneme třeba s moc příjemným bistrem Eco burger v Jablunkovské ulici.

Podnik na počátku roku 2019 zamířil po dvou letech působení v "boudě" do kamenného prostoru a majitel, třinecký inženýr ekonom Vít Mrázek, vysvětluje, proč Eco burger.

"Původně jsem chtěl, aby tady vůbec nebyl komunální odpad. Když jsem do toho trochu více zabředl, tak jsem zjistil, že to tak úplně není možné, protože ne všechno je papír – promaštěný papír třeba recyklovat nejde. Ale dále kelímky, obaly na saláty, brčka a podobně, to vše je z kompostovatelného materiálu. Nejvíce mne ale těší, že se mi podařilo eliminovat plastové obaly. Jediný plast, který produkujeme, jsou například obaly sýrů - čili obaly ze surovin které nakupuji. Ale my, respektive naši zákazníci, žádný plast nevyprodukujeme."

A jaký tip nejen na dnešní oběd pro vás máme?

"Koukám do kalendáře a vidím 1. září a to je nejen první školní den, ale taky den s novým burgerem měsíce! A protože jsem posledních pár týdnů cestoval, dal jsem úkol holkám a svěřil jim tu největší zodpovědnost - vymyslet a připravit burger, který tady s námi bude celé září. Dostal název Chutney burger," láká hosty Vít Mrázek.

Burger obsahuje cibulovou housku z Pekárny Hradčany, švestkové chutney na červeném víně s chilli, hovězí maso, extra porci slaniny a grilované žampióny.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.

Sdílejte článek