Nejnovější zprávy: V Ostravě se bude opravovat několik set metrů dálnice do Polska Komentář: Ukažte lidem smrt, jinak v ni neuvěří

Gastronomie

Kam dnes na oběd? Na buchtičky s vanilkovou omáčkou do Sbeerky!

Je známo, že špatnou náladu způsobenou pošmourným podzimem a covidem 19 lze spolehlivě zahnat něčím dobrým k snědku.

Foto: Sbeerka

A ideálně i něčím sladkým...

Restaurace Sbeerka v Ostravě-Porubě si na tento týden přichystala pět poctivých hlavních chodů, z nichž si může až do pátku vybírat milovník masa, ale i sladkého nebo jídla téměř bez masa.

Ale popořádku, začněme polévkami, tento týden je ve Sbeerce k mání česnekový krém s chorizem nebo kuřecí vývar s masem a fritátovými nudlemi.

Stálicí na jídelním lístku je kulajda a pokud jste ji ještě neochutnali, neváhejte.

A jdeme k hlavním jídlům, na lístku jsou dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou, špecle s žampióny a hlívou ústřičnou, smetanová brynza, iberijský špek, petržel.

Dále je na výběr chilli con carne s čokoládou, jasmínová rýže nebo kuřecí steak, květákové pyré, zeleninový kuskus, slepičí demi glace a přehled tohoto týdne uzavírá pečená vepřová krkovice, krupoto s mascarpone, rozmarýnový demi–glace.

Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.