Gastronomie
01/06/2020 Jan Kubečka

Kam dnes na oběd? Na Cordon Bleu do La Petite Conversation

Příběh Davida Girtena, belgického učitele tělocviku, který si před 10 lety splnil svůj dlouholetý sen a otevřel v centru Ostravy kavárnu, nejspíš netřeba dlouze přibližovat.

David přistupuje ke svém práci bez kompromisů a svým hostům nabízí vynikající jídlo a přidá vždy pozitivní náladu.

Dle jeho slov jej více, než byznys naplňuje práce s lidmi, zákazníky a zaměstnanci. Davida můžete velmi často potkat mezi svými hosty na place.

Kuchař si na tento týden připravil menu, ve kterém najdete gnocchi s hříbky a lískovými oříšky. Italskou gastronomii dále reprezentují tagliatelle s cuketou, rajčaty a sýrem ricotta.

Máte-li chuť na kousek masa, vyzkoušejte vepřovou panenku s listovým špenátem podávané s baby bramborem, doplněné o rozmarýnový jus.

Specialitou pro dnešní den je Cordon Bleu z krůtího masa podávaný s domácími hranolky nebo baby bramborem a tatarskou omáčkou.

Sdílejte článek