ROMAN FRENKO
Polévkový král
Kousek Řecka lze najít i uprostřed ostravského obvodu Poruba.
Na Alšově náměstí si manželé Ampatzi splnili sen o vlastním podniku. V restauraci připravují autentickou řeckou kuchyni z těch nejkvalitnějších ingrediencí.
Uvnitř na vás dýchne uvolněná atmosféra řeckých ostrovů a dá zapomenout na shon a stres všedních dní.
Za tónů řecké kytary buzuki si vychutnáte denní menu, ve kterém najdete tradiční řecké pokrmy a čerstvě připravené saláty.
Ve středu si pro své hosty restaurace připravila tradiční recept stifado z krůtího masa s cibulkami a rajčaty podávaný s rýží.
Těšit se můžete na pstruha s grilovanou zeleninou a domácím pečivem. Příznivce masa jistě potěší vepřové souvlaki s pitou a tzatziki.
Pokud hledáte k obědu něco lehčího, ochutnejte salát s quinoou, čerstvou zeleninou, doplněný sýrem feta.
Na denním menu nemůže chybět vyhlášená specialita podniku, pravý řecký gyros s pitou, hranolky a tzatziki.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.