Gastronomie
05/05/2025 Jaroslav Baďura

Kuchař na grilu: Nejhorší hláška hosta? Jako od maminky, říká Tereza Bartečková z hotelu Beltine

Foto: se souhlasem Terezy Bartečkové

Magazín PATRIOT pokládá v anketě Kuchař na grilu krátké otázky, na které dostává krátké odpovědi od různých kuchařů z našeho kraje. Tentokrát na ně odpovídal​a Tereza Bartečková z hotelu Beltine.

Tereza Bartečková se vyučila na Střední škole v Šilheřovicích v oboru kuchař číšník. Po vyučení pracovala v Německu a v několika ostravských restauracích. V hotelu Beltine v Ostravici vaří už čtvrtou sezonu.

První jídlo, které jsem kdy uvařila?

Špagety s kečupem.

Jaké jídlo jsem jako dítě nesnášela?

Dušenou mrkev ve školní jídelně.

Na jaké jídlo od mých blízkých nikdy nezapomenu?

Na fazolačku od babičky.

Jaké jídlo jsem poprvé uvařila v restauraci?

Bramborovou kaši.

Povedla se?

Jistě.

Mým kuchařským vzorem je:

Daniel Dobra.

Z českých kuchařů mě inspiruje:

Honza Punčochář.

Kdybych otvírala svou restauraci, jmenovala by se:

Dimenze.

Vařila bych v ní:

Jen samé dobroty.

Co se mi v kuchyni opravdu nepovedlo:

Spousta věcí.

V kuchyni jsem mistr na:

Kulajdu.

Musí se to v kuchyni udělat, ale k smrti mě to nebaví:

Inventury.

Nejhorší hláška hosta je:

Bylo to jako od maminky.

Česká, italská, nebo francouzská kuchyně? Nebo úplně jiná?

České suroviny, francouzské technologie.

Co jako Češi v kuchyni neumíme?

Ryby, mořské plody.

Moje snídaně, oběd a večeře snů:

Už jen mít tři jídla denně je sen. Snídaně do postele, oběd na terase a večeře na pláži.

Je práce šéfkuchaře na celý život?

Nemyslím si.

Co host, či obecně člověk, který nikdy nevařil, nepochopí?

Kolik organizace to všechno obnáší.

Moje kuchyně po celovečerním vaření vypadá jako…

Jako z IKEA.

Netroufla bych si uvařit:

Zkusit se má všechno.

Co si dám, když jdu na jídlo někam do restaurace:

V přímořských státech ryby.

Nejlepší jídlo, které jsem dosud jedla, bylo:

No právě ty ryby.

Pokud nevařím já, tak mi nejvíce chutná:

Kebab v jednu ráno po směně.

Kanec se šípkovou, nebo se zelím?

Šípkovou.

Kdybych nebyla kuchařem, byla bych:

Na ulici.

Sladká tečka musí být:

Vždy.

Sdílejte článek