Gastronomie
24/05/2025 Jaroslav Baďura

Maso! Já chci maso! Když to na vás přijde jako na Pandrholu - kam zajít?

Pata Negra. Foto: Jaroslav Baďura

Magazín PATRIOT už řadu let bedlivě sleduje gastronomickou scénu v Ostravě a okolí. Poradíme vám, kde si můžete vychutnat parádní chuť masa.

Pata Negra, stálice na gastronomickém nebi

Věděli jste, že proslulé lahůdkářství v ostravské Nádražní ulici je v provozu už šest let? Mistr krájení šunky, neboli jamónu, Jiří Nenička, tady nabízí přes den vybrané lahůdky, nakládaná masa, šunky, salámy, klobásy, ale třeba i paštiky. K tomu domácí kváskový chleba nebo skvělé tyčinky. No a večer si můžete objednat večírek ve španělském stylu s paellou, tapas, jamónem a dobrým vínem.

Eatmeat: poctivý a jednoduchý přístup

Tady si na nic nehrají. Chceš burger nebo pastrami či hotdog? Jen tak, nebo nastřelit skvělým chilli? Tak sedni na jedno z mála míst, nebo si počkej, ber a běž. V ostravské ulici Poštovní 29, hned u hlavní pošty, už osm let funguje moc fajn projekt Eatmeat. Poctivý přístup, žádné velké hry a řeči, to tady funguje. Jo, a taky si odsud jídlo můžete nechat přivézt.

Foto: se souhlasem Eatmeat

Točím šišku a točím ji dost dobře!

Možná to byl jen pokus, ale bistro Točím šišku jede v ostravské Škroupově ulici hned vedle Stodolní už přes rok a jede dost dobře. Kamarádi Patrik Bauer (Řeznictví U Bobra) a Michal Španěl (Eatmeat) tu spojili síly a baví Ostravu svým kuřecím kebabem, který doplňují firtovanou zeleninou, salátem, fetou i bylinkami, které pěstují v Beskydech. A moc fajn jsou i jejich omáčky.

Foto: se souhlasem Točím šišku

U Komárků. Kolena, kuřata, krůty, žebra. A pivo

Rohovský minipivovar a Hospoda U Komárků v Rohově je možná pro Ostraváka malinko z ruky, ale věřte mi, že se vám gastrovýlet až k polským hranicím vyplatí. Dejte si místní vyhlášené koleno nebo žebra, zapijte pivem Rohan z místního minipivovaru a pak jistě oceníte malou procházku. Místo doporučuje i devět z deseti cyklistů.


Foto: se souhlasem Hospody U Komárků

Mama’s aneb jak se Pohlreich zamiloval

Kluky, kteří v ostravské ulici Na Hradbách provozují bistro Mama’s, navštívil v rámci své televizní show známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. A líbilo se mu tady natolik, že kromě příznivého hodnocení přidal i svou spoluúčast na dalších projektech kluků z Mama’s. A tak už si dáte burgr od Mama’s i v Olomouci, v Brně, a další pobočky vznikají.

Foto: se souhlasem Mama’s

Řeznictví U Bobra. Tady se nespletete

V kraji funguje celá řada malých a skvělých řeznictví, a to je moc dobře. Když ale nemáte toho svého a třeba jej teprve hledáte, v raškovickém Řeznictví U Bobra se rozhodně nespletete. Otec a syn Bauerovi do toho v posledních letech opravdu neskutečně šlapou a na jejich výrobky tak narazíte nejen v Raškovicích, ale i v mnoha vyhlášených podnicích.


Foto: se souhlasem Řeznictví U Bobra

Sdílejte článek