Gastronomie
09/12/2018 Jaroslav Baďura

Lanýžové hody i světové Vánoce. Restaurace Padre láká na zajímavé akce

Kuchyni restauraci Padre vládne osmadvacetiletý šéfkuchař Tomáš Adamczyk.

I přes své mládí není bez zkušeností – pracoval v ostravském Korasu, La Vidě, podíval se i do Itálie. V Padre je od otevření před rokem a půl a přiznává, že se stále prací baví.

„Je to jednoduché, používám čerstvé suroviny a chci, aby bylo jídlo pro hosta zážitkem,“ říká šéfkuchař.

Karta v Padre skutečně není nijak obsáhlá, avšak poměrně často se obměňuje, aby se hosté ani kuchař nenudili. Avšak běžné je i to, že číšník nabízí hostům i speciality, které zrovna nejsou na jídelním lístku – snahou je rozmanitost a vstřícnost.

„Když si hosté s rozumným předstihem objednají cokoli mimo kartu, od svíčkové po humra, nemám s tím problém,“ říká sympatický šéfkuchař, který v rámci degustačních večerů velmi úspěšně experimentuje i s molekulární kuchyní a tekutým dusíkem.

Hosté restaurace Padre se s blížící se zimou mohou těšit na zvěřinové menu, šéf kuchyně chystá i lanýžové hody, které se budou konat v restauraci Padre 14. prosince.

„V prosinci také přiblížíme našim hostům, jak chutnají Vánoce například v Austrálii a dalších zemích.“

Více informací najdete na: www.restauracepadre.cz

Sdílejte článek