Gastronomie
02/09/2018 Jaroslav Baďura

Nové poutní místo v Ostravici? Beskydský pivovárek!

Beskydský pivovárek vaří pivo v Ostravici od jara roku 2013. Pět let už je dostatečně dlouhá doba na to, aby si podnik získal přízeň štamgastů i turistů.

A nutno říci, že Beskydskému pivovárku se to daří. Tady si s pivem hrají, kromě beskydského ležáku, vlajkové lodi pivovárku, vaří i nejrůznější speciály, různě kvašená piva.

Ačkoli leží pivovárek až na okraji obce, milovníci piva už si sem dávno cestu našli.

A nejen milovníci piva - stále lepší je nabídka místní kuchyně. A nezaostává ani prezentace na sociálních sítích, facebookové profily malých pivovarů, jejich nápaditost a zajímavé posty jsou ještě stále v plenkách a mnozí by se od Beskydského pivovárku mohli v tomto směru učit.

Stavili jsme se po čase na "rychlovku" dvě pivka a něco k zakousnutí. Doporučujeme procházku po místních kopcích, kdy vám spolehlivě vyhládne a uděláte si krásnou žízeň.

My dorazili na zahrádku pivovárku poměrně splavení, takže jedenáctka ležáku a borůvkový speciál jen zasyčely...

Vtipný, ale nevtíravý číšník nám šupitopresto donesl nejen zmíněná piva, ale o chvíli později i něco k jídlu.

Jsou tu zařízení nejen na velký hlad, ale v nabídce jsou i menší jídla, třeba právě k pivu.

Zvolili jsme golubki - zelný list plněný vepřovým a hovězím masem v omáčce ze zelí a uzeného žebra. No a k pivu ještě šmitec - tradiční jihočeskou pomazánku z nivy, tvarohu, piva s opečeným chlebem.

Golubki vám rozhodně doporučujeme, jde o ideální podzimní jídlo, které zasytí. A šmitec nám chutnal neméně, to je opravdová jemně pikantní dobrota, po které vám budou Beskydy chutnat ještě více.

Velkorysou nabídku piv na čepu i jídel doplňuje solidní zásoba piv, která si můžete odnést sebou v plastových lahvích, lednice uvnitř restaurace skrývají ale i další poklady: třeba nakládané sýry, místní škvarky v pikantním sádle nebo výpečky...

Tady je zkráka dobře...

Sdílejte článek