Gastronomie
08/02/2023 Petr Sobol

Nový interiér, káva i dezerty. Z bývalé cukrárny vznikla stylová Rea Café

Lidé v Hrabůvce byli léta zvyklí chodit do cukrárny Parizz. Ta však zavřela a nahradila ji moderně zařízená kavárna Rea Café.

Kavárnu provozuje společně se svým manželem Andrea Kubis. „Bydlela jsem tady na sídlišti a do bývalé cukrárny jsem často chodila. Pánové, kteří jí provozovali, se ale po covidu rozhodli, že skončí, a tak místo nabídli mně. A tak to celé začalo,“ řekla Andrea pro patriotmagazin.cz.

První čtyři měsíce nový podnik fungoval ještě ve starém provozu. Pak se na další čtyři měsíce zavřel a proběhla v něm kompletní rekonstrukce. V dubnu bude mít nová Rea Café rok. „Máme stálé i nové zákazníky. Lidem se u nás líbí a cítí se u nás dobře, což nás těší,“ usmála se Andrea Kubis.

Rea Café má v nabídce kávu od Fathers, domácí limonády, vína z Moravy, ale také quesadilly, bagely či toasty. „Peču tady já s holkama. Děláme si i domácí pomazánky,“ prohodila Andrea. Na výběr jsou taky zákusky – některé domácí, jiné od dodavatelů. „Do budoucna bychom si chtěli dělat co nejvíc věcí sami. A plánujeme taky saláty,“ dodala.

Když Andrea spolu s manželem cukrárnu převzali, byla celá růžová. Pak ji ale nechali předělat do moderního designu. „Hledala jsem, co by se mi líbilo. Poskládala jsem několik fotek, sešla jsem se s designérkou a dali jsme to dohromady,“ připomněla krásnou proměnu.

Zkušenosti z gastronomie Andrea Kubis neměla žádné, do podnikání naskočila rovnou z rodičovské dovolené. „Hodně mi pomáhá i manžel, bez něj bych se do toho nepustila. A taky máme skvělou a usměvavou obsluhu,“ pochválila své parťáky.

Rea Café má otevřeno každý den od 10 do 18 hodin. V teplých měsících bude v provozu i terasa, a tak se otevírací doba možná prodlouží. Jednou týdně tady probíhá kvíz, minulý týden odstartovala i moderovaná seznamka, která bude na programu každých 14 dnů. Prostory kavárny často slouží i k oslavám.

„Hodně lidí k nám chodí taky pracovat. Nemáme totiž dětský koutek, navíc u stolu jsou zásuvky, takže mají klid na práci,“ řekla Andrea, která by byla ráda, kdyby se o její kavárně dozvědělo více lidí z centra Ostravy. „Jsme na sídlišti, nic většího okolo není, takže o nás ještě tolik lidí neví,“ přiznala.

Hned vedle kavárny jsou dvě tramvajové zastávky, Dřevoprodej a Provaznická, v těsné blízkosti vede i frekventovaná Místecká ulice. „Rozhodně nelituju, že jsme do toho šli. Máme plno energie a další plány. Moc se těším třeba na různé víkendové akce nebo na naše domácí palačinky, o čemž vždy dopředu informujeme,“ uzavřela Andrea Kubis.

Sdílejte článek