Gastronomie
28/10/2018 Jaroslav Baďura

Rekovice - když tradice prostě chutná skvěle

Nová cesta k tradici - tohle na vás vyjukne, když si otevřete internetové stránky lesního hotelu Rekovice na Horečkách.

Co takhle vyzkoušet, jak tady s tradicí pracují v den oslav stoletého výročí republiky?

Nedělní brzké odpoledne halí nádhernou Mrvovu stavbu i její okolí do neproniknutelné mlhy, takže to dnes nebude o rozjímání v krásné krajině, ale spíše o jídle.

Objednat si stůl předem byl dobrý nápad, restaurace je téměř plná. Dvě větší skupiny lidí tady cosi slaví, další dvojice či čtveřice přicházejí, parkoviště před restaurací je téměř plné...

Na tradice tady opravdu myslí - nejen tím, že zde už od prvopočátků zrekonstrované restaurace myslí na tradiční místní suroviny, pokrmy i recepty - ke zmíněnému výročí Republiky vymysleli speciální menu.

Zkoušíme pečené sardinky s lehce osmaženými kroužky cibule a domácím chlebem, tohle je delikatesa, jaká na stolech restaurací jednoduše chybí.

Bramborová polévka s houbami chutná jako zdejší kraj, při téhle dobrotě prostě musíte věřit, že brambory vyrostly nedaleko na poli a houby jen pár desítek metrů v lese.

Zkoušíme i polévku z pečeného česneku z karty, nečekejte žádnou říznou česnečku, ve skvělé smetanové polévce je česnek poznat jen náznakem, chuť opět doplňují houby.

Plněný kapustový list připomíná bezmála zapomenutý pokrm domácí kuchyně a vídeňský řízek zase odkazuje na naši příslušnost k Rakousku-Uhersku...

Servis neskutečně kmitá, všechno je na stole za pár minut, nepoznáte, že restaurace je plná k prasknutí.

Rekovice prožívají tradici, na kterou můžeme být společně hrdí, tradici poctivosti, slušnosti a kvality.

Sdílejte článek