Gastronomie
18/11/2017 Jaroslav Baďura

Reportáž: Jak se v Ollies pečou stovky korpusů pro jejich známé dorty denně!

Přední ostravská cukrářská firma Ollies umožnila redakci Magazínu PATRIOT vstup do svých prostor. Zajímalo nás, jak tady vznikají korpusy pro zdejší oblíbené dorty.

Den co den plná cukrárny společnosti Ollies a neutuchající zájem o jejich výrobky prozrazují, že společnost si drží kvalitu, se kterou před lety vstupovala na trh.

Občas se ale objeví názor, že při tak velkém množství výrobků si už jen těžko může firma dělat ty nejdůležitější části výrobků sama. Je pravda, že Ollies například korpusy pro dorty nakupuje?

„Nikoli, děláme si všechny korpusy pro naše dorty sami,“ rezolutně odmítá tyto fámy dcera zakladatelů firmy Ollies Tereza Gondková Grillmaierová.

Firma peče denně, dle potřeby, od sto padesáti do tří stovek korpusů. „Jen pár druhů dortů má korpusy totožné, u naprosté většiny je co dort, to speciální korpus,“ vysvětluje Tereza Gondková Grillmaierová, která má v Ollies na starost především vše okolo výroby a vývoje nových výrobků.

Jak moc důležitý vlastně korpus pro dort je? „U některých tvoří poměrně zásadní složku, u jiných jde spíše o to, aby byl chutnou podložkou pro krémovou část.“

Vznikají tak například speciální sušenkové korpusy pro cheesecake nebo klasické třené koprusy pro kakaový či sachrův dort.

Když vzniká nový dort, vymýšlí se samozřejmě pro něj i speciální korpus. Chystá v dohledné době Ollies nějakou novinku v tomto směru?

„Ano, uvažujeme o výrobě speciálního vánočního dortu z perníku a se skořicovou náplní, ale momentálně vše ještě ladíme,“ říká Tereza Gondková Grillmaierová.

Sdílejte článek