Byznys
22/09/2017 Jaroslav Baďura

Reportáž: Krok za krokem. Takhle v Ollies dělají proslulé makronky!

Magazín PATRIOT dostal možnost nahlédnout do kuchyně ostravské cukrářské společnosti Ollies a zmapovat, jak tady vznikají mimořádně oblíbené makronky. Reportér nastoupil ráno v šest na směnu a zaznamenal základní kroky výroby.

„Makronky vyrábíme již dva roky, ale nyní jsme se rozhodli nabídnout našim zákazníkům limitovanou edici pěti nových příchutí,“ říká Tereza Gondková Grillmaierová, která je dcerou zakladatelů rodinné firmy a stará se právě o vývoj a výrobu cukrovinek.

„Inspirovala jsem se v Paříži, kde jsem byla na stáži v cukrářské škole. Inspiraci jsem našla v jedné úžasné pařížské cukrárně. Jde ale o volnou inspiraci, naše makronky chutnají jako žádné jiné na světě,“ říká Tereza Gondková Grillmaierová.

Chvíli trvalo, než se cukrářům v Ollies podařilo najít tu správnou konzistenci těsta a dalších ingrediencí, ale nyní už vše běží tak, jak má.

„Jde o to, připravit těsto tak, aby skořápka makronky byla na povrchu křupavá, ale zároveň uvnitř vláčná. Důležité jsou i suroviny: špičková mandlová mouka z Belgie, kvalitní vejce, cukr.“

A jaké nové příchutě makronek jsou již od začátku týdne v Ollies v prodeji? Ke klasickým příchutím nyní přibyly kávová, karamelová, malinová, oreo a citrónová.

„Podle toho, které se budou následující měsíc nejlépe prodávat, upravíme nabídku. Zákazníci tak sami rozhodnou, jaké makronky pro ně budeme připravovat,“ dodává Tereza Gondková Grillmaierová

Sdílejte článek