Gastronomie
13/04/2022 Jaroslav Baďura

​Restaurace Café&Pasta má novou pobočku. Po centru je už i v Porubě

„Víceméně jsme zkopírovali model, který již funguje v centru Ostravy,“ říká v nové pobočce, která sídlí v porubském domě Harmonie v Dělnické ulici, jeden ze zakladatelů projektu Snídaňuj i restaurace Café&Pasta Radim Garnol.

Proč jste se rozhodli pro otevření druhé pobočky?
V našem byznys plánu jsme to měli už od prvopočátku. Určitě to není naše poslední pobočka. Co se ale týče Poruby, tak je to pro nás zajímavá destinace a víme, že tady něco takového ohledně snídaní chybí. Neradi bychom, aby to tady bylo jen o McDonaldu a Globusu. Rádi bychom dělali snídaně pro lidi, kteří chtějí žít trošku jinak. Zároveň jsme se tady nemohli efektivně dostat v rámci rozvozů z centra, takže jsme se rozhodli, že to pokryjeme prostřednictvím nové pobočky.

Základem podniku jsou tedy zdravé snídaně a obědy z vašich těstovin, je to tak?
Je to tak. V centru máme otevřeno do sedmi do večera. Co se týče Poruby, tak k nám mohou lidé zavítat do čtyř hodin odpoledne. Do dvou hodin odpoledne vydáváme obědy v podobě našich těstovin s omáčkami a poté už funguje dvě hodiny jen kavárna. Až se trošku sžijeme s okolím, tak to samozřejmě upravíme. Máme tady navíc ještě stometrovou zahrádku s dětským hřištěm, kterou v centru nedisponujeme.

Foto: Jaroslav Baďura

Vaše pobočka je tedy propojena s Harmonií?
Ano, jsme tady všichni ve stejném nájmu a dvorek slouží všem. Děti si tady mohou hrát, rodiče popíjet kávu a není možné, aby jim potomci někam utekli, protože je celý dvorek uzavřen.

Předpokládáte, že budete mít zákazníky také z řad seniorů, kteří tady žijí?
Počítáme s tím. Čtrnáct dní před otevřením jsme už začali s rozvozem. Dnes zvládáme pokrýt sedmdesát procent kapacity, kterou máme běžně v centru. Nedočkavě na nás klepali posledních 14 dní před otevřením a nyní už můžeme říct, že v nich máme takové své štamgasty.

Kam byste se jako firma rádi rozvíjeli?
Poboček bude v Česku určitě mnoho.

Uvažujete také o zahraničí?
Pouze o Slovensku.

Koncept bude všude stejný?
Zatím ho ještě dotváříme. Máme v záloze schované dvě pecky, které jsme museli kvůli otevření nové pobočky v Porubě odložit. Musíme trošku přehodnotit naše lidské síly, protože jsme něco podcenili a nejde vše tak hladce, jak bychom chtěli. Zejména kvůli nedostatku personálu.

Neuvažovali jste také o zapojení Ukrajinek, které prchají před válkou a hledají práci?
Zrovna dnes má v pobočce v centru manželka pohovor s první potenciální uchazečkou o práci z Ukrajiny. Spolupracujeme také s centrem pro pomoc uprchlíkřům, půjčovali jsme jim mlýnek na kávu a uspořádali jsme sbírku potřebných věcí. Přes ně tedy máme kontakty a běží to. Do Poruby přesouváme naše zkušené pracovníky a v centru si pomalu vychováváme nové.

Sdílejte článek