Gastronomie
18/11/2021 Petr Sobol

Tady vařil MasterChef. Ostravskou restauraci U Kluků vzali lidé útokem

Michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek vzal své kolegy ze show MasterChef Česko do ostravské restaurace U Kluků. O jejich plíčky na smetaně je po televizním natáčení velký zájem.

Kuchař Radek Kašpárek, který v Praze provozuje úspěšnou restauraci Field, pozval v rámci natáčení televizního Souboje na talíři Přemka Forejta a Jana Punčocháře do své rodné Ostravy.

Zavedl je na Bazaly a seznámil je s těžbou uhlí, taky jim ale ukázal restauraci U Kluků, kterou provozují tři mladí kolegové - Radim, Tomáš a Filip. „Znali jsme se už z dřívějška. Byl jsem u něj ve Fieldu, tam jsme se zakecali, a tak vznikl nápad, že by mohli natáčet u nás,” prozradil Radim Dvořáček.

Forejt s Punčochářem dostali od Kašpárka náročný úkol a soupeřili v tom, kdo připraví lepší plíčky na smetaně. „Plíce se na Ostravsku vaří historicky. Je to recept od mého dědy, který má restauraci U Dvořáčků. On sám plíčky vaří desítky let,” řekl devětadvacetiletý Dvořáček.

Natáčení ostravského dílu vyvolalo mezi lidmi rychlou reakci. „Hned po natáčení jsme pocítili větší zájem. Už druhý den tady bylo mnohem více lidí, taky nám chodí více zpráv. Větší zájem je rovněž o plíčky, lidé se na ně ptají a my je zařazujeme do nabídky,” dodal Dvořáček.

Restaurace U Kluků, která se nachází kousek od Janáčkovy konzervatoře, má otevřeno ve všední dny, vždy od půl jedenácté do patnácti hodin. Jedná se o obědovou restauraci zaměřenou především na lidi z okolních firem a kanceláří, kteří se potřebují rychle a dobře najíst.

Přestože provozovatelé restaurace pociťují po televizním natáčení zvýšený zájem ze strany zákazníků, na své otevírací době ani konceptu nic měnit nehodlají. „Takto je to pro nás naprosto ideální. Máme tady nějaké firemní akce, oslavy nebo svatby, ale otevírací dobu měnit nebudeme,” má jasno Dvořáček, který provozuje i další ostravský podnik A Café. U Kluků má na starost kuchyň, přiznává ale, že v ní není každý den. Jeho parťáci se kromě restaurace pohybují také v IT oblasti.

Restaurace U Kluků funguje rok a půl. Otevřela v březnu roku 2020, ovšem hned po deseti dnech musela kvůli covidu zavřít. V provozu jí udržel rozvoz a krabičky, teď už ale zase jede naplno.

Samotné natáčení si všichni užili, i když chvílemi to bylo i hodně náročné. „Když jsme vařili ve Vítkovicích, tak nás asi na tři hodiny zastavil déšť, a tak jsme museli čekat, až přestane pršet. Přitom jsme už měli skoro hotovo a těšili jsme se, až bude konec. Celé natáčení totiž trvalo tři dny,” uzavřel Radim Dvořáček.

Sdílejte článek