Gastronomie
10/12/2020 Jaroslav Baďura

Uvaříme a upečeme za vás. Restaurace hledají další možnosti, jak uspět

Omezení v době pandemie řadu restaurací poškodilo, ale řadu provozovatelů pobídlo k novým postupům, vymýšlení nových jídelních lístků, ale především služeb, které by jim pomohly odlišit se od konkurence.

Například ostravská restaurace Sbeerka nyní začala nabízet hostům, že za ně připraví kompletní štědrovečerní menu.

"Všichni víme, že Vánoce jsou zejména o lásce, radostí, štěstí, klidu a radosti. Na klid a pohodu se ale hodně zapomíná a mnoho z nás je vymění za stres a spěch. Pojďte to letos změnit. Nechte štědrovečerní hostinu na nás a přijďte si ji vyzvednout den před Vánoci," nabízí tým Sbeerky.

Ve vánočním menu pro 4 osoby je rybí smetanová polévka se zeleninou a krutóny, řízky z kapra – syrové, připravené k obalení, bramborový salát s majonézou a domácí vaječný likér.

Ten je ostatně jako specialita podniku k dostání i samostatně.

"A k nákupu ještě zákazník dostane dvousetkorunový poukaz na příště," říká provozní restaurace Roman Šubrt. Nelenili ani kuchaři restaurace Palouk.

"V omezeném provozu jsme se stali cukráři, byla to fajn změna a vyrobili jsme desítky kilogramů poctivého máslového cukroví."

S novinkou přišla i ostravská restaurace HogoFogo. Zákazníkům nabízí k prodeji s sebou svou signature medovou BBQ omáčku ovoněnou kouřem a vyladěnou pomerančem, lidé si mohou objednat i domácí čedarovou salsu s holandskou omáčkou.

Restaurace COKAFE zase každý pátek rozváží zákazníkům "předmíchané" drinky a ještě jim k tomu z podniku Etáž v Dolních Vítkovicích může pustit online párty.

Sdílejte článek