Nejnovější zprávy: ​Ostravský primátor: V kraji by mělo být druhé krematorium Tatra jako dárek - černého krasavce dostal řidič k narozeninám

Gastronomie

Uvaříme a upečeme za vás. Restaurace hledají další možnosti, jak uspět

Omezení v době pandemie řadu restaurací poškodilo, ale řadu provozovatelů pobídlo k novým postupům, vymýšlení nových jídelních lístků, ale především služeb, které by jim pomohly odlišit se od konkurence.

Foto: Dva mluvčí

Například ostravská restaurace Sbeerka nyní začala nabízet hostům, že za ně připraví kompletní štědrovečerní menu.

"Všichni víme, že Vánoce jsou zejména o lásce, radostí, štěstí, klidu a radosti. Na klid a pohodu se ale hodně zapomíná a mnoho z nás je vymění za stres a spěch. Pojďte to letos změnit. Nechte štědrovečerní hostinu na nás a přijďte si ji vyzvednout den před Vánoci," nabízí tým Sbeerky.

Ve vánočním menu pro 4 osoby je rybí smetanová polévka se zeleninou a krutóny, řízky z kapra – syrové, připravené k obalení, bramborový salát s majonézou a domácí vaječný likér.

Ten je ostatně jako specialita podniku k dostání i samostatně.

"A k nákupu ještě zákazník dostane dvousetkorunový poukaz na příště," říká provozní restaurace Roman Šubrt. Nelenili ani kuchaři restaurace Palouk.

"V omezeném provozu jsme se stali cukráři, byla to fajn změna a vyrobili jsme desítky kilogramů poctivého máslového cukroví."

S novinkou přišla i ostravská restaurace HogoFogo. Zákazníkům nabízí k prodeji s sebou svou signature medovou BBQ omáčku ovoněnou kouřem a vyladěnou pomerančem, lidé si mohou objednat i domácí čedarovou salsu s holandskou omáčkou.

Restaurace COKAFE zase každý pátek rozváží zákazníkům "předmíchané" drinky a ještě jim k tomu z podniku Etáž v Dolních Vítkovicích může pustit online párty.