Gastronomie
14/09/2019 Jaroslav Baďura

V centru Ostravy vzniká stylová restaurace. Původní Sport nahradí Palouk

Osm druhů piv převážně z malých pivovarů, zcela nový a zajímavý design, kvalitní kuchyně.

Restauraci Sport Club v centru Ostravy nedaleko Komenského sadů již za několik týdnů nahradí zcela nový podnik s názvem Palouk.

Redakci Magazínu PATRIOT informaci potvrdil Václav Menšík ze společnosti 3E PROJEKT, která restauraci vlastní a rekonstruuje.

Proč dostala restaurace jméno Palouk?
Palouk je pro nás místo, kde všichni hosté najdou oddych od denních nástrah městské džungle. Místo, kde si spolu s ostatními mohou vyhodit z kopýtka a cítit se jednoduše příjemně. Jedno jestli se zastavili na oběd nebo dorazili s celou partou na zasloužené pivo po práci.

Kdo je autorem výrazného interiéru?
Stěžejním prvkem interiéru, jehož autorem jsou opět naši přátelé z klimkovického Ateliéru 3M (pro společnost 3E PROJEKT navrhli i interiér restaurace Sbeerka v Porubě, pozn. red.), bude unikátní osmikouhoutový výčep, který je situován tak, aby výčepní měl perfektní přehled o tom, co se v jeho rajonu děje a mohl přirozeně komunikovat s hosty. Interiér bude hravý, světlý a věříme, že bude hosty bavit a budou se u nás cítit příjemně. Prostě jako na paloučku.

Jaký bude koncept restaurace?
Naše nabídka se bude opírat o dva pilíře, silné jako staletý dub. Poctivé pivo převážně z minipivovarů a kvalitní kuchyně. Denní menu i stručná, ale čerstvá nabídka v klasickém jídelním lístku. Nečekejte kostku ve skluzu, ale v uvozovkách jen čerstvé suroviny a poctivou kuchařinu, která bude ruku v ruce s příkladnou péčí o pivo.

Kdo restauraci povede?
Provozním restaurace Palouk je zkušený gastronom David Tesař. Momentálně už ladí svůj tým, probíhají první školení a tréninky a všichni už se nemůžou dočkat znovuotevření restaurace.

A kdy otevřete?
Rekonstrukce zatím probíhá velmi dobře, Palouk už hodně prokouknul a prosvětlil se, což nás vede k optimismu a věříme, že v říjnu se na Palouku sejdeme poprvé.

Sdílejte článek