Gastronomie
02/08/2022 Jaroslav Baďura

V Los Capolitos začínala na brigádě. Teď otevřela v Ostravě-Jihu vlastní pobočku

​Už tři pobočky v Ostravě, jedna ve Frýdku-Místku, další v Brně, Olomouci, Opavě, Hradci Králové, Liberci a Kladně, jedna v Praze a v Bratislavě.

Los Capolitos, síť fast casual bister s mexickou kuchyní, se nově rozšířila o pobočku v Ostravě-Jihu. Konkrétně v ulici Jiřího Herolda, hned vedle Radegastovny.

"Byla to docela rychlá akce. Provozovatelkou nové pobočky je naše dlouholetá manažerka, která chtěla mít vlastní podnik. Původně uvažovala nad Zlínem, ale pak nám došlo, že je stále ještě velká část Ostravy, kterou nepokrývají naše rozvozy a v tom byla zahrnutá právě i Ostrava-Jih. Slovo dalo slovo, kolegové našli vhodné prostory, pustili se do rekonstrukce a asi za tři měsíce bylo hotovo," říká Jan Kapolka, který Los Capolitos spolu s bratrem Michalem před necelými osmi lety založil.

A kdy přibude třináctý podnik? "Teď bychom rádi trošku zabrzdili. Za poslední rok jsme otevřeli šest poboček, trošku to dlužíme doma rodinám a musíme vyladit nějaké interní procesy. Nějaké nabídky a plány jsou, ale chtěli bychom se do toho pustit nejdřív na konci roku, možná až někdy na jaře," říká Jan Kapolka.

První zahraniční pobočka Los Capolitos v Bratislavě se rozjela velmi dobře. "Máme dobré reakce. Původně byl trošku problém najít zaměstnance, ale nakonec to klaplo a je tam v týmu stejná nálada jako na českých pobočkách. Jsou tam hodně angažovaní majitelé, kteří si dávají opravdu záležet a jsou v bistru denně. Funguje to dobře i teď během letní okurkové sezony a myslím sí, že na podzim se to jen zlepší. Dokonce už přemýšlejí nad další pobočkou."

Novou pobočku v Ostravě-Jihu vede jako franšízu Radka Bochňáková. "Začínala jsem v Los Capolitos před šesti lety na brigádě," usmívá se manažerka, která je v pobočce denně přítomná a pomáhá jí i mladší sestra.

Radka Bochňáková vede podnik se svým přítelem. Foto: Jan Kapolka

Podnik vede spolu s přítelem a zatím si zvyká na novou roli. "Je to pro mě nová zkušenost. Nové pobočky jsem jezdila otevírat celkem běžně, ale žádná z nich nikdy nebyla moje. Teď jsme toho museli více zařizovat, cítím větší nervozitu, ale máme super tým a myslím si, že to bude fungovat skvěle.

Sdílejte článek