Salon Witová
30 let krásy a vytrvalosti
V Ollies už se připravují na vánoční svátky. Pečou cukroví. A ve velkém!
V Ollies pekli vánoční cukroví už před lety. Tehdy ale ještě v daleko menším množství. Znovu ho začali připravovat loni – a zájem výrazně předčil očekávání: 1,2 tuny cukroví se vyprodalo za tři týdny. Letos toto množství plánují zhruba ztrojnásobit!
Celý tým, který má v Ollies pečení cukroví na starosti, zahrnuje zhruba dvacet lidí. „Připravujeme celkem čtrnáct druhů vánočního cukroví,“ prozradila spolumajitelka Tereza Janíková Gondková s tím, že v Ollies budou mít tři různé vánoční nabídky. Nejmenší krabička s cukrovím bude mít 300 gramů, střední velikost má 500 gramů a největší balení bude kilové: „Naše krabičky mohou posloužit i jako krásný dárek, třeba ve firmách pro zaměstnance. Umíme dodat i makronku s logem Ollies,“ dodala spolumajitelka.

Foto: Vladimír Pryček
Chybět samozřejmě nemohou české vánoční klasiky – vanilkové rohlíčky, sádlovky, perníčky, linecké či ořechové úly. „U těchto tradičních druhů vycházíme z rodinných receptur. Nejen našich, ale i zaměstnanců. Máme rohlíčky od babičky nebo sádlovky od tety. Vybrali jsme vždy to nejlepší, co jsme v našem týmu měli,“ řekla Tereza Janíková Gondková.
Druhou kategorii cukroví představuje francouzská cukrařina v podobě mini makronek a cukrovinek (například pates de fruits či mango-passion želé v 55% čokoládě). A v nabídce jsou i zdravější kousky: bez lepku, bez přidaného cukru, s větším množstvím bílkovin, s ořechy nebo pětapadesátiprocentní a vysokoprocentní čokoládou. „Myslím, že by to mohla být hudba budoucnosti. Mladší generace se totiž více dívá na to, co jí. Zdravější verze cukroví za nějakou dobu může být v módě,“ dodala spolumajitelka známé značky Ollies.

Foto: Vladimír Pryček
Mix cukroví je připraven tak, aby se v každé krabičce objevilo od všeho něco. „Zhruba dvě třetiny představuje tradiční české cukroví, zbytek pak další specialitky,“ přiblížila Tereza Janíková Gondková. Cukroví je možné objednat na pobočkách i v e-shopu. Krátce před Vánocemi pak bude možné jednotlivé kousky ochutnat i přímo z vitríny některé z poboček. Tři z nich (Vítkovice, Poruba, Avion) má Ollies v Ostravě, jednu v Olomouci a dvě v Praze.
„Každou recepturu jsme vymazlili do úplného detailu. Chceme, aby naše cukroví bylo to nejlepší, co jste kdy jedli,“ nalákala všechny zájemce Tereza Janíková Gondková. Vyzvednutí cukroví nebo jeho doručení domů či do firmy bude možné už od 9. prosince, a potrvá do 23. prosince.
*Ollies ve spolupráci s Magazínem PATRIOT připravilo pro čtenáře slevový kód ve výši 5%. Při objednávce cukroví stačí zadat: PATRIOT5