Gastronomie
30/05/2023 Jaroslav Baďura

V Ostravě bude dva dny vařit michelinský kuchař z Paříže!

V Ostravě se schyluje k další gastronomické lahůdce.

V restauraci Bernie's bude dva dny vařit michelinský kuchař Stéphane Pitré z proslulé pařížské restaurace Louis. A protože jsou ještě volná místa, mohou pokrmy michelinského kuchaře 7. a 8. června ochutnat i milovníci špičkové gastronomie z Ostravy i okolí.

"Jeho premiéra v Čechách se nemůže konat nikde jinde než u nás v Bernie’s. Pečlivě sestavené pětichodové menu bude doprovázeno ikonou burgundských vín jménem Olivier Leflaive, který stojí za výrobou jednoho z nejlepších Chardonnay světa," zve manažer restaurace Bernie's Tomáš Taneček.

Jak už je v Bernie's zvykem, i tentokrát bude degustační menu párováno s vínem.

A na co se mohou hosté dvou večerů těšit?

Michelinské menu odstartuje v půl sedmé večer kukuřičný koláč s mušlemi a koriandrem v tacos stylu, následovat budou ančovičky s kurkumovým humusem, dashi vývarem a ekologickým kaviárem.

Dále se budou podávat opalované langustíny, zeleninové ravioli a silný jus ze skeletů, dále pak vyzrálé hovězí, fermentovaná okurka a grilovaná ústřice.

Degustaci zakončí koriandrový sorbet s jahodovým salátem.

Cena menu včetně vinného párování je 4990 korun na osobu, místa je nutné si rezervovat na telefonu 596 117 639 nebo e-mailem na: info@bernies.cz.

Sdílejte článek