V Ostravě otevřelo bistro Uncle Rob’s se smaženými kuřaty
V centru Ostravy na náměstí Republiky otevřelo bistro Uncle Rob’s se smaženými kuřaty.
Že zřejmě přišlo s konceptem, který v Ostravě chybí, se ukázalo hned druhý den - zákazníci vykoupili všechny zásoby několik hodin před oficiální zavíračkou!
Nové bistro provozuje Robin Holešinský, který se na nějakou dobu rozhodl Ostravu opustit, aby nabral profesní zkušenosti mimo republiku. „Jako kuchař jsem procestoval Evropu křížem krážem, ale vždycky jsem se chtěl vrátit domů do své milované Ostravy. Smažená kuřecí křidélka jsou moje nejoblíbenější jídlo! Takže co jiného dělat než to, co máte nejradši,“ přibližuje Holešinský cestu, která vedla ke vzniku tohoto konceptu.
Foto: Jan Petrus
V Uncle Rob’s vyzkoušel Magazín PATRIOT křidélka s nejklasičtější pálivou příchutí buffalo. Výrazná omáčka chutnala perfektně, Holešinský správně trefil ostrost, což bývá v Česku, kde není zákazník příliš navyklý na pálivá jídla, někdy ošemetný úkol. Příloha byla ryze americká, tedy celer a mrkev s dipem.
Kdo však zatouží po jiných kombinacích, může si přiobjednat hranolky, cibulové kroužky, rýži nebo pečené brambory. Smažené kuře můžete dostat také s klasickou krustou udělanou podle tajné receptury, případně vybrat verze teriyaki nebo sweet BBQ. Zapít vše můžete známou limonádou z pražských Holešovic z edice Něcojako cola, příchutí je k výběru opět několik.
Foto: Jan Petrus
Všem pravověrným fanouškům ostravské scény s jídlem se tak otevřelo další místo, které stojí za to vyzkoušet. Spojení zapáleného rodáka se zkušenostmi zvenčí s domovským městem tak opět dobře zafungovalo! „Když jako kluk vyrůstáte vedle Bazalů, máte to jasně nastavené. Naše město si zaslouží kvalitní smažené kuře a co si sám neuděláš, to nemáš,“ říká s úsměvem Holešinský.
Jaké jsou plány do budoucnosti a na co se v bistru mohou všichni v příštích měsících těšit? „Máme spoustu nápadů a jakmile stabilizujeme provoz, budeme pouštět ven jednu pecku za druhou. Chystáme spolupráci s Beskydským pivovárkem. Máme také malou udírnu, v níž se chystáme dělat jednu tajnou texaskou specialitu,“ uzavírá Holešinský.
Bistro má otevřeno každý den mimo neděle od 11 do 21 hodin. Nachází se v nárožním domě mezi ulicí 28. října a trolejbusovou točnou na náměstí Republiky. Jídlo lze sníst přímo v podniku, nebo si jej odnést s sebou.