Gastronomie
01/09/2020 Jan Valtr

​V Ostravě-Porubě otevřel Grill House, láká na čerstvé steaky a burgery

Nově otevřená restaurace si zakládá na předem naporcovaném masu a vlastních hranolkách podle tradičního belgického receptu.

Milovníci masa si přijdou na své v novém podniku Grill House Poruba, který otevřel v ulici Francouzská.

Interiér plný býčích hlav ještě září novotou, restaurace totiž zahájila provoz teprve před pár týdny. „Původně jsme byli připraveni otevřít už v dubnu, ale koronavirus nám ten termín trochu posunul,“ uvádí majitel podniku Tomáš Ponc.

S podnikáním v gastronomii má dlouholeté zkušenosti, v Grill House Poruba sází hlavně na čerstvost masa a jeho správnou přípravu.

„Když třeba děláme burgery, nemáme tady žádnou porci dvou kil masa, do které by někdo neustále sahal a odvažoval z ní dvě stě gramů pro ten burger. Pak už to maso zpátky nezabalíte a přestane být čerstvé. Každou porci máme už předem zavakuovanou,“ vysvětluje Ponc.

Jako jedni z mála podle něj nabízí široký výběr takto zpracovávaného masa. V nabídce je hovězí, vepřové i kuřecí, sezonně chce restaurace připravovat také ryby.

Nejoblíbenější jsou u hostů hovězí burgery, steaky, vepřové kotlety a tatarský biftek. Kromě toho restaurace nabízí polední menu.

„Asi byste to do mě neřekli, ale já si u nás nejčastěji dávám kuře s bulgurem,“ tvrdí majitel podniku.

Na objednávku umí kuchaři připravit jeden druh masa na několik způsobů. Například u svíčkové se podle nich každá část hodí na něco jiného.

„Pečeme si i vlastní housky, hranolky připravujeme podle tradičního belgického receptu. To znamená nadvakrát smažené v hovězím loji,“ láká Ponc.

V podniku si vyberou také vegetariáni, součástí nabídky jsou totiž grilované sýry. „Vegany ale nenadchneme,“ říká majitel.

Restaurace Grill House Poruba sídlí v porubské ulici Francouzská na místě bývalého Tuzexu. Otevřeno má denně od jedenácti hodin až do noci.

Sdílejte článek