Gastronomie
13/06/2022 Jaroslav Baďura

​Vařil u Pohlreicha, teď převzal ve Frýdlantě Hospůdku u Sauny

Roman Boček čtyři roky vařil v Třebovickém Mlýně, poté odjel na čtyři roky do Prahy, kde působil ve dvou restauracích Zdeňka Pohlreicha - Café Imperial a Next Door by Imperial.

Po návratu do Třebovického Mlýna se rozhodl udělat pro sebe a otevřel ve Frýdlantě nad Ostravicí spolu s manželkou Lucií restauraci s kavárnou Roubenkafe.

Tam však poměrně brzy skončil nájemní vztah a když Roman hledal další prostor, objevil ve Frýdlantě Hospůdku u Sauny.

Také v novém působišti hodlá stavět na kvalitní české kuchyni a domácích dezertech, o které se stará Lucie. Na čepu je plzeň a radegast.

“Na rozdíl od Roubenkafe je to tady trochu víc o pivu, což je pro mě osobně za barem lepší. Lidé si dají pivo a k tomu třeba uzené od manžela. Celkově je to tady větší a to nám umožňuje neodmítat lidi, což jsme v bývalém prostoru bohužel občas museli,” říká Lucie Bočková.

Hospůdka u Sauny leží na okraji města v samém sousedství sportovního areálu a koupaliště. “Máme velkou zahrádku a velkou televizi uvnitř i venku, takže k nám chodí lidé například na sportovní přenosy. Součástí posezení je také dětský koutek,” říká Roman Boček.

Noví provozovatelé hospůdky chtějí využívat velké zahrádky a na léto plánují hodně grilování. “Už čekáme na gril, který nám dělají na zakázku. Rádi bychom grilovali vše od ryb až po celé sele. Budeme to opravdu velký gril na dřevo,” říká Roman Boček.

Sdílejte článek