Gastronomie
16/05/2025 Nikol Benešová

Značka CØKAFE otevírá novou pobočku. V opavské Bredě

Foto: Nikol Benešová

Richard Mauler v novém prostoru opavské kavárny.

V pátek 16. května v 16 hodin se otevřou dveře nové pobočky CØKAFE – tentokrát v přízemí obchodního centra BREDA v Opavě. Kavárna s osobitým interiérem, výběrovou kávou, vlastní pekárnou, cukrárnou a snídaňovým menu se stala už šestým členem rodiny CØKAFE.

"CØKAFE vždy hledá místa, kde cítíme potenciál pro komunitu, zájem o kvalitní kávu a chuť lidí trávit čas v hezkém prostředí. Opava byla dlouho ve hře – a jakmile se naskytl prostor v obchodním centru Breda, nebylo co řešit. Zní to možná překvapivě, ale ten prostor má velký charakter," říká majitel sítě kaváren CØKAFE Richard Mauler.

V čem konkrétně má charakter?

Především má vysoké stropy, patro, skvělou dispozici… A i když se nachází v nákupním centru, působí velmi intimně. Máme zavřené dveře, a díky tomu fungujeme jako samostatná jednotka. Můžeme si vytvořit vlastní atmosféru – světly, hudbou, tempem. Není to klasická foodcourtová kavárna, a právě v tom je její síla.

Kdo stojí za návrhem prostoru?

Rekonstrukci jsme dělali společně se studiem Hrana, konkrétně s designery Radimem Kučerou a Janem Mikoškou. Spolupráce byla radost – prostor byl výzva, ale přesně ten typ, který nás baví. Design hraje u nás zásadní roli. Každou pobočku ladíme tak, aby podtrhla charakter místa, kde vzniká. Chceme, aby zapadla, a přitom si zachovala náš styl.

Jaké je to otevřít kavárnu v obchodním centru – poprvé?

Nová zkušenost. Ale zatím máme ze spolupráce s OC Breda velmi pozitivní dojmy. Oceňujeme vstřícnost a profesionální přístup. Breda na nás působí jako místo s příjemnou atmosférou a dobrým duchem. Máme radost i z naší pozice přímo u vstupu u fortny – věříme, že si k nám najdou cestu nejen ti, kteří jdou cíleně nakupovat, ale i kolemjdoucí, kteří se třeba jen zastaví na kávu cestou z práce.

Jaká bude nabídka? Na co se můžeme těšit hned po otevření?

Naší klasikou je výběrová káva, sezónní drinky a sladké dezerty z naší cukrárny. Nechybí domácí kvasové chleby z naší pekárny, taky skořicoví šneci, buchty, sladké chlebíčky a další dobroty. Snídaňové menu poběží do 14 hodin, stejně jako jinde – třeba vejce Benedikt, turecká vejce, lívance, french toast a další.

Jak se tvoří tým v novém městě?

Upřímně – měli jsme trochu obavy. Ale nakonec se nám ozvala spousta super lidí, což nás moc potěšilo. Věříme, že jsme vybrali ty nejlepší. Tým tvoří jak noví nadšenci, tak i zkušení baristé z jiných opavských kaváren. Ze začátku bude na místě i náš management, který pomůže pobočku nastartovat.

Jak vás zatím Opava přijala?

Velmi srdečně. Už teď dostáváme pozitivní ohlasy, lidé se těší, píší nám. Máme pocit, že si u Opaváků najdeme své místo – a věříme, že k nám budou rádi chodit nejen pro kávu, ale i pro klid a atmosféru.

Jak to bude s QR objednávkami a technologiemi?

Stejně jako na naší ostravské pobočce Organica, i v Opavě zavádíme systém objednávání přes QR kód. Kromě toho tu budeme poprvé testovat nový věrnostní program, který bychom rádi v budoucnu rozšířili i na ostatní pobočky.

Na co se můžeme těšit v dalších měsících?

Rozhodně toho nebude málo. Už brzy odhalíme datum otevření vnitřních prostor ostravského food marketu SKAUTSKA, které se po dlouhých přípravách konečně otevřou veřejnosti – nebude chybět ani další CØKAFE a Etáž. Letos nás čeká jeden z těch větších projektů – otevření TEXTILIA food marketu v nově zrekonstruované budově Ostravica. Tento ikonický prostor dostává nový život a my jsme hrdí, že můžeme být jeho součástí. Kromě nové pobočky CØKAFE tu najdete také ETÁŽ a další gastro provozy.

Sdílejte článek