Společnost
05/09/2017 Jaroslav Baďura

Bažantí vývar, křepelka, koláč. Prezident Zeman poobědval v hotelu Jan Maria

Bažantí vývar, křepelka se šťouchanými bramborami a jablečný koláč s karamelem a vanilkovou zmrzlinou.

Takové bylo menu, které prezident Miloš Zeman a jeho doprovod zvolil k obědu v rámci prvního dne návštěvy Moravskoslezského kraje.

„Pan prezident si na terasu naší restaurace pozval dvacet hostů, šlo o hejtmana, senátory a poslance zvolené v našem kraji, a další osobnosti,“ uvedl manažer hotelu Radek Doležal.

Foto: Lukáš Ston

Foto: Lukáš Ston

„Víme, že prezident preferuje klasickou českou kuchyni, proto jsme se šéfkuchařem Tomášem Lalíkem vymýšleli menu ryze české, které jsme museli ještě kvůli jeho dietě trochu poopravit,“ řekl manažer hotelu.

„Prezident byl velice milý a usměvavý.  Pochválil naši zdařilou rekonstrukci hotelu z bývalého šachetního areálu – řekl, že má rád, když se citlivě renovují historické objekty, které mohou dále sloužit.“

Prezident Miloš Zeman se na závěr návštěvy vyfotografoval s personálem hotelu i restaurace. „Je to pro nás velká pocta a odměna, že jsme mohli pana prezidenta u nás přivítat,“ uzavřel manažer Radek Doležal.

Foto: Lukáš Ston

Foto: Lukáš Ston

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílejte článek