Gastronomie
03/07/2024 Petr Sobol

Ostravský Croissant House kupuje food truck, míří do dalších měst i na svatby

Foto: Sabina Vítková

Pobočce Croissant Housu v centru Ostravy se daří. A tak je na čase udělat další krok – nabídnout francouzské croissanty z Ostravy i lidem z dalších měst republiky.

Croissant House má svou pobočku v Českobratrské ulici, čerstvé croissanty ale rozváží i na další místa v Ostravě a okolí. Zatímco v lednu taková místa byla čtyři, nyní jich je už 19. Jedná se o kavárny v Ostravě (Kavalo v Porubě nebo Laura Coffee ve Svinově), Frýdku-Místku, Hlučíně, ale i Novém Jičíně, Krnově nebo Kopřivnici. „Vždy je pro nás důležité, aby se v těchto kavárnách připravovala i výběrová káva. Aktuálně ladíme dvacáté místo a chceme, aby to byla taková pěkná třešnička,“ usmál se Michal Baranec, který Croissant House vede společně se svou manželkou.

Blíže k lidem se Croissant House chce dostat i prostřednictvím svého nového food trucku, se kterým bude objíždět celou republiku i Slovensko. Už brzy se vydá například do slovenského Námestova. Ve food trucku se kromě croissantů bude podávat taky kávy nebo milkshaky. „O víkendu chceme s food truckem objíždět různé akce, během týdne bychom ho ale vždy rádi přistavili na nějaké zajímavé místo, kde nás lidé budou moci navštívit. Každý týden bychom chtěli být jinde,“ prozradil Baranec.

Food truck bude možné „dopravit“ i na svatby nebo oslavy. „Stále častěji se totiž setkáváme s tím, že svatebčané mají o podobné věci zájem. Přijedeme na místo, zajistíme drinky, kávu, croissanty i snacky, zkrátka celý catering,“ vysvětlil Michal. Dobroty od Croissant Housu budou k dostání i na festivalech Beats for Love a Colours of Ostrava, kde je budou prodávat podniky, s nimiž Barancovi spolupracují.


Foto: Sabina Vítková

Další novinkou Croissant Housu jsou sladké a slané košíčky, například s ostružinami nebo pistáciemi. „Zároveň přemýšlíme o tom, jak využít těsto, které se při výrobě našich produktů nespotřebuje. Rádi bychom ho spotřebovali do posledního gramu, abychom ulevili životnímu prostředí. Nějaké nápady už máme a myslím, že lidé budou spokojeni,“ odhalil Michal. Společně s tím také se svou ženou neustále vymýšlí nové příchutě. Teď například do nabídky přidali banánek v čokoládě. „Košíčky děláme více ovocnější, croissanty zase více sladké,“ dodal.

Co se týká croissantů, Barancovi je vyladili na špičkovou úroveň. Tu si chtějí udržet, a taky se budou více věnovat přípravě kávy. Dokoupili nová příslušenství a teď budou ladit detaily. „Káva a croissanty jdou k sobě. Sází na to třeba v Itálii, my chceme být na stejné úrovni,“ řekli. „Moc dobře jsme si ale vědomi, že by to nešlo bez našich zákazníků a odběratelů. Moc si vážíme všech, kteří nás podporují,“ uzavřeli.


Foto: Sabina Vítková

Sdílejte článek