ROMAN FRENKO
Polévkový král
Kavárna a bistro A Café sídlící v srdci Mariánských Hor již několik let dokazuje, že i v této donedávna pro gastronomii nepříliš atraktivní čtvrti najdete místa se skvělou gastronomii a vynikající kávou.
Designový interiér kombinuje industriální prvky betonových sloupů a stěn, které jsou v kontrastu s originálními svítidly a policemi. Přes bar je možné vidět kuchaře přímo v akci. V těchto jarních dnech potěší prostorná zahrádka.
V době obědů bistro pravidelně připravuje týdenní menu. Specialitou tohoto týdne je pomalu pečené kachní stehno v sójové omáčce a rýžovém víně, které je servírováno s jasmínovou rýží.
Součástí nabídky jsou špagety s bazalkovým pestem, cherry rajčaty a rukolou, doplněné parmezánem. Klasickou českou kuchyni zastupuje znojemská pečeně s rýží nebo koprovka se zastřeným vejcem a houskovým knedlíkem.
Pokud máte chuť na rybu, vyzkoušejte grilovaného lososa s citrónovou omáčkou a mladými brambůrky.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.