Gastronomie
14/10/2022 Petr Sobol

Ostrava má Chill Zone. S domácími zákusky i vyhlášenými dýmkami

V centru Ostravy před pár týdny otevřel další nový podnik. Chill Zone chce být místem, kde se budou dobře cítit všichni pohodoví lidé.

Provozovatelé Chill Zone otevřeli svůj podnik v omezeném provozu v polovině srpna. A od září jedou naplno. „První týdny byly krásné, snad to tak bude pokračovat i dál,” řekl pro patriotmagazin.cz majitel Martin Buráň, jenž dříve pracoval v cestovním ruchu.

Chill Zone leží na Dvořákově ulici, v těsné blízkosti Ekonomické fakulty VŠB-TUO. V těchto místech už dříve byla kavárna, ta však během covidu zavřela a prostor ležel rok prázdnotou. To už ale neplatí. „Sešla se nám fajn parta lidí. Měli jsme zajímavý nápad, spojili jsme síly, zkušenosti a otevřeli jsme tady nový bar,” uvedl Buráň.

Nabídka podniku je docela bohatá. Do Chill Zone si můžete zajít na kvalitní kávu či míchané drinky, které připravuje barman, jenž sbíral zkušenosti i v zahraničí. Na pultě je také drobné občerstvení a domácí zákusky z rodinné cukrárny Vanilka v Ludgeřovicích.

Velkým lákadlem Chill Zone jsou vodní dýmky, o které se stará ostravský dýmkařský odborník Petr Procházka. „Dělal jsem krizový management pro dýmkařské podniky. Předával jsem své know-how dál, pak jsem si ale řekl, že by bylo fajn, kdyby lidé chodili na dýmky i za mnou,” svěřil se Procházka, který byl u zrodu několika dýmkařských podniků. „Teď u náš školíme personál tak, aby lidé nepoznali rozdíl v tom, jestli dýmku připraví oni nebo já,” dodal. Ceny dýmek se v Chill Zone pohybují od 259 do 349 korun.

Podnik má ve všední dny otevřeno od 12 hodin. V pátek je v provozu do půlnoci, ostatní dny zavírá o dvě hodiny dříve. V soboty pak má otevřeno od 16 do 24 hodin. „Rozdělili jsme to tady na dvě části. Ta přední s barem je spíše formální a kavárenská. Slouží třeba na pracovní schůzky nebo jednání. Druhé říkáme obývák, konají se tam oslavy nebo různé párty,” ukazuje Buráň.

V Chill Zone si můžete zahrát některou z deskových her, taky tady plánují různé tematické večery nebo akce s DJ. „V příštím roce bychom chtěli vyrazit s gastrostánkem i na kulturní akce, kde plánujeme vytvořit chill out zónu s dýmkami, míchanými drinky, lehátky či dekami. Bude to někde dál od pódia, kde si lidé užijí klid a pohodu,” plánují provozovatelé, kteří se příští rok chystají na Lodičky do Karviné, na majálesy i další kulturní akce v okolí.

Sdílejte článek