Gastronomie
10/05/2023 Jaroslav Baďura

Rozpálené grily u ​Nové Karoliny! První jarní Burger Festival láká na bestsellery

Loni sbírali medaile v soutěži o nejlepší burgery na velké části z třiceti Burger festivalů, letos se porvou v „přímém souboji“ hned na startu sezony na jarním festivalu v Ostravě. Řeč je o čtyřech z deseti nejlepších burgráren loňské sezony.

Ta letošní odstartuje o víkendu 12. – 14. května u nákupního centra Nová Karolina opravdu velkolepě. „Na ostravský festival jede opravdu výběr těch nejlepších burgermakerů z loňské sezony,“ ujišťuje pořadatel festivalu Bedřich Snášel.

Jeho tým k Nové Karolině nalákal víc jak deset prodejců burgerů a dalšího streetfoodového sortimentu. Z těch, kteří do Ostravy dorazí, ční „premianti“ sezony 2022. Především oblíbený Burger Saloon – Jezdci, který jedlíky uhrane nejen chutí, ale i netradičními barevnými bulkami a westernovou stylizací celého jejich stánku i personálu. Se svojí show bodoval loni na většině festivalů, kterých se zúčastnil.

Tradičně silnou brněnskou burgerovou scénu bude reprezentovat U Dřeváka Beer & Grill. I tento podnik sází na netradiční surovinu. Vyhlášený je louhovanými houskami z preclíkového těsta. Dorazí i Burger YA, která pomyslně se svými burgery podniká cestu kolem světa – kromě tradičního hovězího tak lidé třeba ochutnají i asijský burger s lososem. A trojlístek brněnských účastníků uzavírá BurgerLand.

Tradiční hovězí hodí za hlavu i Burgery a steaky od farmáře, které návštěvníkům festivalu naservírují burger s masem z divočáka, netradiční sortiment bude nabízet i Take EAT EZ American BBQ & Deli se svým vyhlášeným pastrami – několik týdnů nakládaným a poté uzeným hovězím masem, tradiční pochoutkou, kterou do New Yorku přinesli přistěhovalci z Evropy.

Milovníci sladkého si budou moci užít tradiční smažené tyčinky Los Churros, nebo bezlepkové makronky od Judyth Sweet Art. „Jejich obliba na festivalech stoupá i díky tomu, že si je lidé mohou odnést domů. Ne každý má po burgerech ještě místo na ochutnávání dalšího jídla, ale vynechat je nechce,“ říká s úsměvem Snášel.

Tradičně bude součástí festivalu i podnik nabízející extrémní kuchyni. Tentokrát to bude GRIG, česká značka nabízející pochoutky z cvrčků a dalšího hmyzu.

Festival se koná u obchodního centra Nová Karolina, vstupné je zdarma stejně jako parkování u obchodního centra. „Pro jedlíky tradičně chystáme i řadu soutěží včetně návštěvnické soutěže o nejoblíbenější burger. Každý návštěvník za objednaný burger dostane hlasovací kupon s unikátním kódem, který může uplatnit u infopointu jako hlasovací lístek. Sám se tím dostane do hry o vouchery na burgery v hodnotě 3500 korun,“ doplňuje Snášel.

Jedlíci mohou k Nové Karolině zamířit od pátečního dopoledne až do nedělního večera. Grily budou rozpálené vždy od 10 hodin do devíti večer, v neděli pak festival skončí o hodinu dříve.

Sdílejte článek