ROMAN FRENKO
Polévkový král
Hostem druhého podcastu z Ostravy Po čuni bude ve středu 4. ledna Daniel Škubal, zakladatel vegetariánské restaurace Black Kale.
Proč po více než sedmi letech podnik, sídlící na Smetanově náměstí v Ostravě, skončil? Jak moc poznamenal podnikání covid? Jak těžké bylo přesvědčit Ostravany, aby začali jíst veganská či vegetariánská jídla? A jak konec podnikání v restauraci ovlivnilo úmrtí v rodině Daniela Škubala?
Restaurace Black Kale nebyla jen místem, kde si denně dáte vegetariánské nebo veganské jídlo. Daniel Škubal vsadil na výrobu domácích raw dezertů, dovážel řadu potravin, včetně těch s bio certifikací, které nebyly jinde k dostání. Rozjel úspěšný e-shop a nezahálel ani během covidu - nastartoval velmi úspěšnou distribuci vegetariánských burgerů.
Přesto, že se po covidu do Black Kale zase vrátili strávníci a často zde v době obědů bývalo plno, ekonomika restaurace přestala fungovat, na konci měsíce majitel Daniel Škubal zjistil, že je opět ve ztrátě.
Rozhodování, zda pokračovat i s rizikem dalších dluhů, nebo podnikání ukončit, nebylo jednoduché. V podcastu Po čuni se dozvíte, co nakonec rozhodlo o uzavření podniku, kdo se chopí pokračování značky na jiném místě v Ostravě a kam zamíří Daniel Škubal a jeho manželka, která s ním Black Kale založila.
Pro poslech v mobilních zařízeních využijte aplikaci Spotify, Google Podcasts nebo Apple Podcast: