PATRIOT GURMÁN 2025
Hledáme nejlepší restaurace!
Stir-fry, čínsky chǎo a bào, lze přeložit jako míchej a smaž, ideálně na velké pánvi.
Za projektem bistra MOSS stojí ostravský velezkušený gastronom Tomáš Polák, který kromě bistra vlastní a provozuje také restauraci GóKaNá.
Speciality nejen thajské kuchyně patří k tomu nejlepšímu, co lze v Ostravě ochutnat.
Bistro dříve sídlilo na Stodolní ulici, kde nahradilo restauraci GóKaNá, která se přestěhovala blíže do centra poblíž hotelu Imperial.
O něco později ji následovalo také zmíněné bistro, které je dnes s GóKaNá efektivně propojeno.
Bistro MOSS přišlo před několika dny s novinkou, kterou je pikantní hovězí stir fry.
Maso je rychle restováno v malém množství horkého oleje společně s chili.
"Při smažení ve woku pak ještě přidáme šalotku, thajskou bazalku a jarní a červenou cibuli, díky nimž pokrm získá svoji nezaměnitelnou pikantní chuť. Jídlo podáváme vždy s rýží a vejcem," láká tým Tomáše Poláka.
Máte zajímavé denní menu a chcete k vám pozvat hosty? Napište na info@patriotmagazin.cz.