Gastronomie
06/10/2023 Petr Sobol

Majitel Fæncy Fries otevřel nový podnik v centru Ostravy. V Bulváru chce dělat špičkové espresso

Foto: se souhlasem Bulváru

V ostravském Domě umění se před pár týdny otevřel nový podnik. AlterNativu Cafe nahradil espresso bar Bulvár.

Za vznikem Bulváru stojí úspěšný ostravský podnikatel Jakub Herman, který mimo jiné řídí síť hranolkáren Fæncy Fries. „Už dlouho jsme s kolegou chtěli v Ostravě lidem připravovat kvalitní espresso. Byl to náš sen, káva nás už dlouho fascinovala. Jednoho dne přišla nabídka a pak už to šlo rychle…“ uvedl Herman pro patriotmagazin.cz.

Bulvár působí především jako kavárna. „Já to označení ale moc rád nepoužívám. Nejsme totiž jen kavárna, chceme se věnovat i přípravě koktejlů,“ vysvětlil Jakub. V nabídce Bulváru jsou i dezerty, které přímo pro podnik peče rovněž ostravský koncept Pečeno s láskou. „Vlastní pekárnu totiž ještě nemáme,“ usmál se Herman.

Bulvár nahradil AlterNativu Café

V Domě umění dříve působila AlterNativa Café, ta ale zavřela a prostor byl nějakou dobu prázdný, než jej převzal Bulvár.

„Založení nového podniku je běh na dlouhou trať. Není to věc, kterou uděláte přes noc. Pracujeme na tom už několik měsíců, přesto stále ladíme interiér i nabídku. Sbíráme zpětnou vazbu od zákazníků. Podle toho pak děláme další kroky, aby každá návštěva stála za řeč a zákazníci si s dobrou kávou odnášeli i zážitky,“ řekl Herman. Ostatně, s emocemi je spojen i název podniku. „Hledali jsme něco trochu drzého, co bude vzbuzovat emoce. O těch to celé je. Sídlíme v galerii, bulvár představuje tisk, zprávy o osobnostech. Dávalo nám to smysl,“ dodal.

Bulvár je zatím otevřený jen krátce, daří se mu dobře. „Podniků jsme otevřeli už několik, zažil jsem různé starty. Za tu dobu jsem si oblíbil, když zákazníkům můžeme ukázat, že rozumíme řemeslu a získáváme si je postupně,“ nastínil nám Jakub svou filozofii.

Spolupráce s Domem umění

Pokud jde o dosavadní tržby, jsou provozovatelé Bulváru spokojeni, ambice mají ale daleko vyšší. Vnitřní prostory Bulváru nejsou příliš velké, všechno ale kompenzuje rozlehlá terasa, která nabízí klid a odreagování v samém centru Ostravy. Mohou se tady konat různé akce či koncerty, provozovatelům šly na ruku i vysoké zářijové teploty, a tak byla terasa v provozu prakticky pořád. „Venku ještě chceme přidat nový inventář, květiny, rostliny nebo stromky. Je to tady příjemné, ještě si s tím ale chceme dále pohrát,“ představil Jakub další plány.

V Bulváru, který funguje v kooperaci s Domem umění, by taky v nejbližší době chtěli začít dělat snídaně. Ty jsou totiž nyní hodně oblíbené. „Taky chceme zákazníky naučit, že si veškerý náš sortiment mohou brát i s sebou. Kaváren a dobrých podniků je tady dost, ale každý to dělá trochu jinak. My chceme lidem ukázat, že děláme dobré věci, a že stojí za to nás navštívit,“ pozval všechny hosty Herman.

Ve všední dny je Bulvár otevřený od 8 do 20 hodin, během víkendů od 10 do 18 hodin. V pondělky má, stejně jako Dům umění, zavřeno.

Foto: se souhlasem Bulváru
Sdílejte článek