Nejnovější zprávy: Helga Čočková. Velký talent z Ostravy měl smůlu kvůli komunistům ​Nemocnice Valašské Meziříčí se pyšní novým počítačovým tomografem či pohodlnějšími postelemi

Gastronomie

Oblíbená Lívancovna v Géčku zavádí nově i snídaně

​Ostravský gastronom Michal Šlachta, který letos v létě v ostravském Géčku zahájil provoz Lívancovny, přichází s další novinkou.

Novinka v Lívancovně, vanilkové lívance. Foto: Michal Šlachta

Ve svém Ostravany stále oblíbenějším podniku začal připravovat snídaně.

Co vás k tomuto kroku přimělo?
Nešlo si nevšimnout, že snídaně v kavárnách a restauracích jsou mezi Ostravany stále populárnější, a přestože otvíráme až v devět hodin, chodí k nám dost lidí a lívance si dávají jako pozdní snídani. Rozhodl jsem se tedy vyjít jim malinko vstříc a připravil pro ně speciální nabídku.

Nabízíte ke snídani stejné druhy lívanců jako přes den, nebo jste vymyslel nějaké novinky?
Na snídani jsem připravil trochu jiné druhy lívanců, jako jsou třeba banánové s nutellou, jogurtové se sezonním ovocem nebo čokoládové. Navíc si mohou hosté objednat pravý řecký jogurt s müsli a ovocem, nebo s medem a ořechy.

Co vše host ve snídaňovém menu dostane?
Protože jsem chtěl snídaňové hosty trochu zvýhodnit, mohou si za jednotnou cenu dopřát 4 kusy lívanců a kávu dle svého výběru, a navíc dostanou džus. Pokud by však jedna káva ke snídani nestačila, rád připravím další za zvýhodněnou cenu.

Slyšeli jsme, že vymýšlíte také novinky pro denní provoz - co nového u vás milovník lívanců dostane?
Ano, je to tak. Vzhledem k tomu, že naše nejoblíbenější italské lívance s jahodami a mascarpone už nemáme v nabídce z důvodu nedostatku jahod, připravil jsem novinky v podobě lívanců BOUNTY, tedy s mléčnou čokoládou, kokosem a vanilkovou zmrzlinou. Velkým hitem se staly lívance s vanilkovým krémem a lesními plody. Nezapomněl jsem ani na děti a přidal do nabídky dětské lívance s nutellou, banánem a lentilkami.

Všimli jsme si, že stále prodáváte zmrzlinu a skoro se u pultu s vaničkami nezastavíte?
Překvapilo mě, že přestože je podzim a venku docela chladno, hosté neztratili zájem o naši zmrzlinu a prodáváme stejné množství zmrzliny jako v létě. Možná je to dané tím, že jinde venku se už zmrzlina neprodává, ale myslím si, že je to především proto, že prodávám opravdu kvalitní a chutnou zmrzlinu značky SCHÖLLER.